Wiggins

Într-un interviu acordat celor de la The Telegraph, Sir Bradley Wiggins a declarat că o eventuală victorie duminică, în Paris-Roubaix, ar fi mai importantă în momentul de față decât succesul din Turul Franței obținut în 2012. Pentru rutierul de 34 de ani, Infernul Nordului va fi ultima cursă din carieră pentru Sky.

”Nu înseamnă că victoria din Le Tour nu a fost uriașă, însă un succes în Paris-Roubaix ar fi mai agreabil din punct de vedere al stresului, ținând cont că este o cursă de o zi, un efort de 6 ore. Nu-mi amintesc vreun scandal de dopaj care să fi umbrit vreodată spectacolul din Roubaix. Totul se rezumă la cursa în sine.”

Wiggins va părăsi echipa Sky după Paris-Roubaix pentru a se dedica în totalitate pregătirii pentru Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde își dorește să câștige aurul în proba de urmărire pe echipe. Britanicul admite că nu a fost întotdeauna fericit în cariera sa de ciclist, mai ales în perioada în care lupta pentru tricoul galben din Turul Franței 2012, interval de timp ce a coincis cu decăderea lui Lance Armstrong, însă spune că acum se bucură mai mult de ciclism.

TDF

”Am doar două amintiri plăcute din timpul acelui Tur al Franței: victoria din contratimpul de la Chartres și lansarea lui Cav la sprint pe Champs-Élysées. Când mă gândesc acum la acel tur, mă întreb cum am câștigat oare Le Tour cu toată acea presiune, zi după zi? A urmat o perioadă și mai grea apoi, când pur și simplu ajunsesem să urăsc faptul că sunt câștigătorul Turului Franței, să urăsc ciclismul, să urăsc presa care îmi adresa tot timpul întrebări despre Lance Armstrong, să îl urăsc pe Lance Armstrong pentru că a dat acel interviu pentru Oprah. Eram complet nefericit”.

”A urmat acel Tur al Italiei (2013) mizerabil și absența din Turul Franței în acel an… Multă ușurare a venit odată cu eliminarea acestei poveri ce ajunsese să o reprezinte Turul Franței. Am început să îmi aduc aminte din nou de ce am ales acest sport și de ce îmi idolatrizam eroii copilăriei mele. Nu aș mai fi aici astăzi dacă nu iubeam ciclismul la fel de mult cum iubea puștiul de peste stradă pe cei de la Arsenal. Însă, pentru mine, cei care contau erau Johan Museeuw, Franco Ballerini, Miguel Indurain…”.

Wiggins se va afla la a 8-a participare în Paris-Roubaix duminică și este cotat ca unul dintre principalii favoriți, mai ales în contextul absenței lui Tom Boonen și Fabian Cancellara. Anul trecut, liderul celor de la Sky a încheiat Infernul Nordului pe locul 9.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.