cu bicicleta la mare

Data limita cand se mai pot face inscrieri pentru evenimentul din acest an, pe pagina www.cubicicletalamare.com , este 17 aprilie.

“Cu Bicicleta la Mare” este o expeditie si o traditie in acelasi timp, inceputa in 2007 de Lucian Mindruta, impreuna cu un prieten, Cristi. Niciunul nu mai facuse un drum atat de lung, asa ca a fost cu emotii prima oara. Dar au facut-o pentru ca si-au dorit sa demonstreze ca amatorii, cu ceva antrenament, pot ajunge la mare de 1 Mai cu bicicleta, fara fum si fara fumuri.
“De atunci mii de oameni ne-au intovarasit in aceasta expeditie anuala. Nu e o cursa. E mai degraba un exercitiu de solidaritate in depasirea propriilor limite. Un mars. Unul de amatori. Nu acceptam concursuri si eroisme, pentru ca toata lumea trebuie sa ajunga intreaga si, pe cat posibil, fericita.” (Lucian Mindruta)

“Cu Bicicleta la Mare 2015” presupune parcurgerea distantei de 300km dintre Bucuresti si Navodari in doua zile: 25 si 26 aprilie. In seara de sambata plutonul se cazeaza la un hotel din statiunea Amara unde are loc si mult asteptata cina festiva si tombola cu premii.
“Pedalam in coloana, 1-2 persoane in latime, sa nu jenam traficul, cam un kilometru si ceva in lungime. Suntem insotiti in permanenta de echipaje de politie, Masini de asistenta in fata si in spate. Avem Salvare la indemana si un numar de urgenta la care puteti suna oricand. Un autocar si un tir in spatele coloanei, in care se urca cei mai obositi. Exista si o masina de service pentru biciclete, care rezolva majoritatea problemelor tehnice.
Anul trecut am fost mai bine de 450 de oameni la start. Ce fel de oameni? De tot felul. Ciclisti de 25 de ani care fac 5.000 km pe luna. Veterani de 75, care se tin dupa masini in timpul liber, pe drumul spre Giurgiu. Oameni bolnavi de corpul lor, pe care il vor vesnic sanatos dar si corporatisti care viseaza sa puna mana pe orizont si sa-l duca inapoi la serviciu, sub forma de background pentru slide-ul de vanzari….” (Lucian Mindruta)

Taxa de participare este de 290 lei/persoana si contine pachetul cu produse de la sponsori, o noapte de cazare in Amara cu cina si mic dejun, transportul de intoarcere in Bucuresti cu autocare si camioane pentru biciclete, asistenta tehnica si puncte de alimentare pe traseu. Inscrierile si plata taxei se mai pot face doar pana pe 17 aprilie 2015 pe pagina www.cubicicletalamare.com

“Deja a devenit o traditie pentru Lidl sa fie partener in cadrul acestui proiect in care credem foarte mult. In fiecare an ne inarmam cu energie si incepem aventura pe doua roti. Vom pregati pentru participanti puncte de alimentare cu diverse produse marca proprie Lidl, fructe si apa plata, care vor fi amplasate pe parcursul traseului. In plus, o parte din echipa Lidl va accepta provocarea si va pedala cu entuziasm pana la mare. Asteptam cu drag sa ne bucuram din nou de aceasta experienta.”,
Georgiana Tugearu, PR & Communication Manager Lidl Romania

“SportNews.ro a primit cu entuziasm propunerea de a se alatura acestui eveniment care pare, la prima vedere, o adevarata provocare pentru un amator. Ne-am dorit sa ne implicam, pentru ca, inca de la lansarea site-ului, in mai 2014, ne-am propus sa ne depasim limitele pentru a putea sa fim pe placul cititorilor, iar evenimentul ”Cu bicicleta la Mare”, presupune, printre altele, si acest lucru. Incurajam miscarea, un stil de viata sanatos, sustinem mijloacele de deplasare cat mai putin poluante si vrem sa vedem cum ni se pare marea după 300 de kilometri petrecuti in sa, nu doar dupa ce am parcurs drumul pe sine sau pe autostrada.” – Bogdan Coroama – Brand Manager SportNews.ro

“DB Schenker efectueaza o serie de actiuni ce au ca scop protejarea mediului pe care le reuneste sub denumirea Green Logistics. Astfel, compania vine in sprijinul marsului ciclist Cu Bicicleta la Mare deoarece promoveaza un mod de transport non-poluant. In egala masura, prin participarea la acest eveniment, compania incurajeaza propriii angajati sa adopte un stil de viata sanatos, bazat pe miscare in aer liber. Pentru al treilea an consecutiv, echipa de ciclisti DB Schenker, formata din angajati si parteneri ai companiei, se va bucura din nou de aceasta experienta inedita.”
Dumitriţa Diaconiţa ,Head of Marketing Office Schenker Romtrans SA

“Renault se alatura din nou, cu bucurie, acestei initiative ce incurajeaza miscarea in aer liber si este coerenta cu viziunea Renault de sustenabilitate si protectie a mediului inconjurator. Suntem sustinatori activi ai activitatilor sportive, fie profesioniste sau pentru amatori, pe care le considerăm esentiale pentru ritmul de viata modern. Renault pune la dispozitia organizatorilor o flota de masini ce cuprinde modelele Clio si Captur, ce beneficiaza de motorizari bazate pe downsizing de ultima generaţie care permit un consum redus de combustibil si pastreaza in acelasi timp un nivel excelent de performanţe tehnice si confort in utilizare”
Ionut Gheorghe, Director Marketing Dacia Renault.

“Credem ca cicloturismul este una dintre cele mai placute modalitati de a cunoaste frumusetile unui loc, iar Giant sustine initativa Cu Bicicleta la Mare datorita organizarii impecabile si atmosferei electrizante din acest tur. Ii incurajam pe toti cei care nu indraznesc sa plece singuri in aventura pe bicicleta, sa guste distractia de a calatori pana la mare impreuna cu un grup de 400 de biciclisti”
Dan Muraru, Manager Giant Bicycles Romania
“Flora Farm a sustinut inca de la inceputurile sale sportul si stilul de viata sanatos prin toate formele sale. Fie ca a fost vorba de mici gimnaste sau de adolescenti campioni de dans sportiv, noi ne-am straduit sa le fim alaturi cu incurajari, aplauze entuziaste, sponsorizari si imbratisari sincere, bucurandu-ne de succesul lor si apreciindu-le eforturile.
“Anul trecut am asistat la finalul cursei Cu Bicicleta la Mare si am ramas placut impresionati de pasiunea, dedicarea si entuziasmul pe care aceasta le-a generat biciclistilor amatori de toate varstele, adunati din toate colturie tarii. De aceea, am decis ca anul acesta sa fim alaturi participantilor pe tot parcursul cursei si sa le oferim suportul emotional si material de care are nevoie orice sportiv, indiferent ca e amator sau profesionist. Uram tuturor vreme prielnica, mult succes si lant intins!”
Bianca Frum – Director General Flora Farm

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.