Mark Cavendish

Mark Cavendish a colaborat cu cei de la Oakley pentru dezvoltarea celui mai nou model de ochelari al companiei americane, ce a primit numele de Jawbreaker.

Jawbreaker

Lentilele imense ale noilor ochelari ne aduc aminte de primul model lansat de Oakley, Eyeshade, dar şi de modele mai recente precum Do Blade de la POC. Californienii spun despre Jawbreaker că au fost proiectaţi pentru a oferi cicliştilor un câmp vizual mai larg în partea superioară şi o precizie optică semnificativ îmbunătăţită (cu 44% mai bună decât cea a unei perechi obişnuite de ochelari de soare). Ideea ce a stat la baza noului model de ochelari a fost aceea de a oferi o vedere periferică mai generoasă rutierilor, reducând posibilitatea ca aceasta să fie obturată de către ramă, o experiență neplăcută pe care Cavendish a trăit-o cu siguranță dacă ne gândim la poziția sa agresivă de pe bicicletă atunci când sprintează.

Jawbreaker 2

”Proiectul Jawbreaker a pornit de la o banală conversație cu Mark Cavendish”, spune Ryan Calilung de la Oakley. ”Una dintre afirmațiile lui Mark ce m-au pus pe gânduri atunci a fost aceea în care îmi spunea că atunci când își pune ochelarii e ca și cum și-ar pune o armură”.

Jawbreaker 3

Cei de la Oakley spun că produsul final este rezultatul a peste 9600 ore de testări în laborator și pe șosea, dezvoltarea modelului durând doi ani, timp în care au fost produse 100 de prototipuri.

Jawbreaker vin cu un set nou de lentile, numite Prizm Road, despre care compania americană spune că ”accentuează culorile la care ochiul este cel mai sensibil astfel încât cicliștii pot sesiza mai ușor schimbările texturii șoselei”.

Jawbreaker 4

Orificiile de ventilație sunt concepute pentru a menține mișcarea aerului în jurul ochelarilor, evitând astfel aburirea lor, un aspect foarte important ținând cont de mărimea lentilelor. În ceea ce privește greutatea, o pereche de ochelari Jawbreaker cântărește doar 35g.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

via roadcyclinguk

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.