Rolf Prima face roţi din fibre naturale 1

Cu siguranţă fibrele de carbon şi alte materiale compozite sunt foarte uşoare şi performante dar au şi un impact negativ asupra mediului înconjurător. La fabricarea lor se folosesc multe substanţe chimice care pot polua aerul, apa şi pământul. Rolf Prima a decis să facă o schimbare majoră prin producerea unor jante din fibre naturale.

Roţile Ares420 au jantele construite doar din materiale ecologice şi naturale. Fibrele vegetale folosite sunt cultivate chiar in Oregon, aproape de fabricile firmei. Cei de la Rolf Prima nu au dezvaluit tipul fibrelor folosite, nici celelalte ingrediente sau procesul de fabricatie. Ne-au asigurat insa ca sunt naturale si organice.

Rolf Prima face roţi din fibre naturale 2

Ares420 se foloseste de designul modelului Ares4 si are un profil de 42mm. Setul de roti este dedicat bicicletelor de sosea si are o greutate totala de  1165 de grame. Testele de rezistenta efectuale au relevat ca noul material este cu 22% mai puternic de kevlarul! Rotile au fost testate intensiv si sunt gata de livrare, probabil la sfarsitul acestei luni.

Jantele se fabrica doar in versiunea pentru frana disc, deoarece caldura degajata de frecarea sabotilor ar putea dauna materialului organic. Deocamdata nu se cunoaste pretul final sau alte detalii.

Sursa: BikeRumor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.