Recordul mondial la viteză doborât după 15 ani 1

În anul 2000, Eric Barone stabilea un nou record de viteză cu bicicleta. Pe panta îngheţată a unui munte, el a coborât cu o bicicletă specială atingând viteza de 222,22 km/h. Timp de 15 ani acest record incredibil a rămas neatins. La începutul acestui an, acelaşi Eric Barone se pregătea să-şi doboare propriul record.

Recordul mondial la viteză doborât după 15 ani 2

Supranumit Baronul Roşu, temerarul ciclist nu a ezitat sa face ceva nebunesc in urma cu 15 ani. Si mai nebunesc pare acum, deoarece a trecut de mult de varsta tineretii. Pentru acest eveniment o echipa de 23 de specialisti din diverse domenii au lucrat impreuna pentru realizarea bicicletei, costumului si a altor aspecte. Pe 28 martie, Eric era in varful inaltei partii de ski Vars, din Alpii Francezi.

Recordul mondial la viteză doborât după 15 ani 3

Startul s-a dat de la inaltimea de 2700 de metri, la o temperatura de -20 de grade Celsius si un vant de 70 km/h! Conditiile meteo nu au fost de partea lui si nici starea partiei. Suprafata denivelata l-a impiedicat pe Eric sa atinga o viteza mai mare si chiar i-a pus in pericol cursa. In ciuda tuturor piedicilor baronul Roşu a reusit sa-si doboare recordul. Diferenta a fost foarte mica, dar suficienta – noul record mondial este de 223,3 km/h!

Recordul mondial la viteză doborât după 15 ani 4

In nici un caz o bicicleta normala, de serie, nu ar fi putut face asa ceva. Bicicleta lui Barone este un prototip realizat dupa multa cercetare si teste intensive. Stephane Guillaume, seful de dezvoltare de la SR Suntour a lucrat personal pentru acest proiect. Furca Suntour Auron a fost modificata substantial, cu piese facute la comanda si o cursa de 70mm. Shockul spate este noul model Unair, tot de la Suntour. Si costumul special, facut la comanda, a necesitat multa munca si dezvoltare.

Pregatirea pentru acest proiect a durat trei ani si a implicat o suma imensa. Dezoltarea si fabricarea bicicletei au costat 87.000 de dolari. Pista pentru coborare a fost construita anume pentru aceasta cursa. Costumul, accesoriile si alte costuri au adus pretul final pana la 195.000 de dolari. Cei mai multi spun ca a meritat.

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.