Stil şi utilitate de la bicicletele de transport Boxer 1

Boxer Cycles este o firmă din Anglia ce a dus bicicletele de transport la un nou nivel. Cu un stil SF retro, modelele Boxer arată minunat, fiind totodată utile si rezistente. Cele trei modele fabricate au avut aşa un impact încât s-a decis prezentarea lor în Design Museum din Londra.

Stil şi utilitate de la bicicletele de transport Boxer 2

Cel mai interesant, dotat si versatil model se numeste The Rocket. Racheta este o adevarata piesa de arta pe roti. Cadrul solid din aluminiu are o roata de 26″ pe spate si doua de 20″ pe faţă. Cutia frontala are o forma de racheta si poate fi folosita si pentru transportat copii si pentru marfa. Pentru plimbatul juniorilor exista doua scaune amplasate fata in fata, scaune ce se pot demonta cand nu este nevoie de ele. In capatul rachetei mai exista un spatiu suplimentar de depozitare ce se poate inchide si incuia.

Stil şi utilitate de la bicicletele de transport Boxer 3

The Rocket este pusa in miscare de un butuc Sturmey Archer cu 3 viteze interne si 8 pinioane. Rotile cu pereti grosi de 3mm rezista la orice incarcatura, iar anvelopele Schwalbe Marathon Plus Kevlar sunt imune la pene. Pentru oprire sunt montate doua frane hidraulice Magura Big Twin pe faţă si o frana mecanica cu disc pe spate. In varf racheta are un far imens cu faza lunga si faza scurta, pe laterale sunt montate lumini de semnalizare iar in spate exista un led rosu cu stop pe frana. Totul este alimentat de o baterie de 12v iar controalele sunt montate pe un suport de pe ghidon. Pretul acestui trike de transport este de 5220 de dolari.

Stil şi utilitate de la bicicletele de transport Boxer 4

The Shuttle este varianta mai ieftina si mai putin dotata. Are aceeasi transmisie, sistem de franare si roti ca si Rocket. In schimb are o cutie normala de lemn si ii lipseste sistemul de lumini. Si in cutia navetei se poate monta un scaunel pentru copii si de asemeni are un mic spatiu ce se poate incuia. The Shuttle costa 2120 de dolari.

Stil şi utilitate de la bicicletele de transport Boxer 5

Modelul The Cargo se deosebeste de Rocket doar prin forma cutiei. In rest are acelasi cadru, transmisie, frane, roti, anvelope. Cutia imensa din faţă este complet inchisa si se poate detasa usor si fara scule de pe platforma. E foarte utila pentru firmele de curierat, deoarece cutia plina se poate demonta rapid si inlocui cu alta goala. The Cargo costa 3045 de dolari.

Stil şi utilitate de la bicicletele de transport Boxer 6

Cei ce isi doresc aceste biciclete dar au picioare slabe, pot sa-si achizitioneze varianta cu motor electric. Oricare dintre cele trei modele poate fi dotat cu un motor de 250W, 36V si 11,4A, plus un display LCD, vitezometru si mufa USB pentru incarcat telefonul. Aceste extra dotari costa inca 1000 de dolari.

Stil şi utilitate de la bicicletele de transport Boxer 7

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.