Valverde

Proaspăt învingător în  Flèche Wallonne pentru a 3-a oară în carieră, Alejandro Valverde este principalul favorit, mâine, în cea mai importantă clasică din seria celor 3 curse de o zi găzduite de Ardeni.

Liderul celor de la Movistar se află într-o formă remarcabilă în această primăvară, concretizată prin cele 3 victorii de etapă din Turul Cataluniei, locul secund din Amstel Gold Race și demonstrația de forță din Flèche Wallonne, cursă în care nici un rival nu i-a pus probleme pe Mur de Huy.

”Ținând cont de ce am realizat săptămâna aceasta, pot spune că presiunea nu mai este asupra mea”, a declarat Valverde pentru cyclingnews. ”Presiunea este acum mult mai mare pe ceilalți rutieri”.

Spaniolul s-a impus în Liège–Bastogne–Liège în 2006 și 2008, dar mai are alte 3 clasări pe podium în afara celor două succese, ultima dintre ele chiar anul trecut, când Simon Gerrans reușea să se impună la limită în fața lui Valverde, în urma unui sprint foarte strâns.

”Este o cursă foarte grea și chiar dacă sunt favoritul, nu este niciodată ușor să câștigi aici”. Organizatorii au modificat puțin traseul în acest an și au introdus două cățărări noi – Rosier și Maquisard – ce vor fi parcurse de pluton între Haut Levee și La Redoute. ”Au schimbat traseul, însă nu sunt modificări majore. Vom vedea mâine cum vor decurge lucrurile”.

Principalii rivali ai lui Valverde în ultima clasică monument a primăverii par a fi Michal Kwiatkowski și Joaquim Rodriguez. Spaniolul celor de la Katusha se află în căutarea unui succes în Liège–Bastogne–Liège de câțiva ani, cel mai aproape fiind în 2013, atunci când încheia la 3s de învingătorul Daniel Martin.

Rodriguez

Rodriguez a declarat în mai multe rânduri că visează să câștige La Doyenne, însă forma arătată în Flèche Wallonne nu a fost la același nivel cu cea din Turul Țării Bascilor. Așadar, rămâne o incertitudine dacă ibericul îi va putea pune probleme reale lui Valverde mâine.

De cealaltă parte, Kwiatkowski este locul 3 de anul trecut și învingătorul din Amstel Gold Race, iar o victorie în Liège–Bastogne–Liège ar face uitată complet campania dezamăgitoare din cursele pe pavate a celor de la Etixx-QuickStep.

PIC531149523

”Valverde este cel mai experimentat rutier, știe cum să pregătească o săptămână atât de grea. Mi-ar fi plăcut să fiu în formă bună miercuri (în Flèche Wallonne), însă nu am reușit. Acest lucru se câștigă odată cu experiența, iar Valverde are acest atu și cred că va fi într-o formă la fel de bună și duminică”, a declarat polonezul.

Kwiatkowski îi va avea alături pe Zdenek Stybar și Julian Alaphilippe în cursă. ”Cu Styby și Alaphilippe alături va fi mai bine. Anul trecut nu am avut colegi care să mă ajute pe final, ceea ce este foarte important în această cursă pentru că pe Roche-aux-Faucons, Saint Nicolas sau chiar La Redoute sunt întotdeauna accelerări”.

În ceea ce privește scenariul pe care și l-ar dori, rutierul de la Etixx-QuickStep a adăugat: ”Totul depinde de planul pe care îl are favoritul principal, Valverde.. Dacă vor dori să controleze cursa, va fi un grup mai mare la final. Desigur, rutieri precum Nibali nu vor aștepta până la final pentru că nu se pot baza pe sprintul lor. Eu sunt dintre cei care au un sprint bun și voi aștepta până la final”.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.