Dowsett

Britanicul Alex Dowsett a reușit să doboare recordul orei stabilit de Rohan Dennis la 52,491km în urmă cu aproape 3 luni. Pe velodromul din Manchester, rutierul celor de la Movistar s-a apropiat de pragul de 53km, reușind să parcurgă o distanță de 52,937km în cele 60 de minute.

Dowsett a început tentativa sa de doborâre a recordului orei într-un ritm mai scăzut decât Rohan Dennis, pedalând cu o viteză medie de 52,291km/h în primele 15 minute. Ciclistul britanic a optat pentru o creștere graduală a vitezei medii, strategie ce s-a dovedit a fi câștigătoare în cele din urmă. Chiar dacă după 30km timpul său era mai slab decât al lui Dennis cu 8s, în ultimele 20 de minute Dowsett a început o cursă de recuperare fantastică, ce i-a adus în final o performanță mai bună cu peste 400m decât cea a fostului deținător al recordului.

”Nu am să mint, primele 30 de minute au fost mai ușoare decât mă așteptam. De fiecare dată când m-am urcat pe bicicletă am fost mai rapid, însă este prima dată când o fac pe o temperatură mai ridicată. Știam că va fi mai ușor în prima parte, dar nu mă așteptam la asta. A trebuit îmi păstrez calmul pentru că ultimele 10 minute au fost dificile”.

”Antrenorii au venit cu acest plan pe care nu l-am agreat foarte mult, însă în sinea mea știam că este o strategie bună. Nu sunt un adept al schimbării ritmului, însă a trebuit să mă adaptez și am pedalat mai lejer în primele 45 de minute. După jumătate de oră știam că mai am rezerve, m-am entuziasmat puțin și am scos câțiva timpi mai buni decât era planificat”.

Cu 9 minute înainte de final, Dowsett se afla deja în grafic pentru doborârea recordului lui Dennis, însă rutierul de la Movistar nu a lăsat pedala și a continuat să scoată timpi din ce în ce mai buni până la final. După ce a coborât din șa, acesta a lăsat de înțeles că și-ar dori să mai încerce o dată să îmbunătățească recordul orei, dar numai după tentativa lui Bradley Wiggins din 7 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.