Tvetcov

Italienii de la Androni Giocattoli și-au anunțat echipa finală pentru Giro, printre cei 9 rutieri ce se vor afla la startul de sâmbătă aflându-se și Serghei Tvetcov. Ciclistul venit de la Jelly Belly în această iarnă va fi astfel primul român din istoria Turului Italiei și ar putea împărți această onoare cu Eduard Grosu, care nu a fost confirmat de către Nippo-Vini Fantini până la data redactării articolului.

”Sunt foarte bucuros că mă voi afla la startul primului mare tur din cariera mea”, a declarat Tvetcov pentru ciclism.ro. ”Voi încerca să îi ajut pe cei doi lideri ai echipei, pe Franco Pellizotti pentru clasamentul general și pe Oscar Gato pentru o victorie de etapă, însă voi avea și șansele mele de a pleca în evadări”.

Încheierea unui tur de 3 săptămâni nu este o sarcină ușoară, cu atât mai mult la debut, însă Tvetcov se declară optimist: ”Cred că am forma necesară pentru a duce până la final Turul Italiei. Am deja ceva experiență în cursele din Europa și sper că voi învăța și mai multe în această perioadă”.

Pe lângă Tvetcov, Pellizotti și Gatto, Androni Giocattoli îi va mai trimite în Giro pe Davide Appollonio, un sprinter de 25 de ani ce a mai trecut pe la Sky și AG2R, Marco Bandiera, Tiziano Dall’Antonia, Marco Frapporti, Simone Stortoni și Gianfranco Zilioli.

Turul Italiei va debuta sâmbătă cu un contratimp pe echipe de 17,6km între San Lorenzo al Mare și San Remo, în care pretendenții la tricoul roz își vor testa forțele pe Riviera Ligurică.  În lipsa învingătorului de anul trecut, Nairo Quintana, ca principali favoriți sunt cotați în ediția din acest an Alberto Contador și Richie Porte, cu Fabio Aru și Rigoberto Uran în umbra celor doi.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.