Tusnad

După un sezon petrecut la MG Kvis – Wilier, Andrei Nechita a ales să evolueze în sezonul 2015 pentru Tușnad Cycling Team și a debutat astăzi în Turul Azerbaidjanului pentru singura echipă românească continentală.

”Am venit în Turul Azerbaidjanului pentru a face o pregătire bună în vederea curselor ce vor urma, și asta pentru că în momentul de față nu mă aflu într-o formă optimă din cauza unor probleme medicale ce nu mi-au permis să mă antrenez timp de o lună și jumătate”, a declarat Nechita pentru ciclism.ro.

Campionul României la contratimp nu a mai evoluat într-o cursă oficială din luna octombrie, însă va încerca să aibă o evoluție cât mai bună în Azerbaidjan: ”Voi încerca să obțin un rezultat bun, iar dacă voi avea ocazia, o să încerc să merg într-o evadare. Cursa este transmisă pe Eurosport, iar aceasta este o oportunitate mare pentru noi și pentru sponsori de a ieși în evidență”.

Alături de Andrei Nechita, pentru Tușnad mai concurează în Azerbaidjan Sebestyen Szabolcs, Eduard Carol Novak, Zsolt Sarany, Artem Topchanyuk și Abel Kenyeres. Cursa se află la a 4-a ediție, iar anul trecut a fost câștigată de Ilnur Zakarin, proaspăt îmvingător în Turul Romandiei. Printre cei care au luat startul în competiție anul acesta se află și Chris Horner, tricoul roșu din Turul Spaniei 2013.

Nechita a încheiat în pluton prima etapă, însă rutierul ajuns la 26 de ani are obiective și dincolo de Turul Azerbaidjanului: ”Vreau să fac o figură bună la Campionatul European și să am evoluții bune în Turul Serbiei, Turul Sibiului și Turul Ținutului Secuiesc”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.