sigla my race

Peste 200 de cicliști s-au aliniat la startul de pe platoul Bucium a celei de-a 4-a ediții a cursei My MTB Race, competiție organizată de Asociaţia de Turism Montan “Hai pe munte!” Iaşi şi HPM Cycling Team. După ce în 2014 cursa a lipsit din calendarul concursurilor de mountain biking de la noi din țară, un calendar care se aglomerează din ce în ce mai mult de la an la an cu competiții organizate din ce în ce mai bine, anul acesta organizatorii au găsit resursele necesare pentru a readuce Iașiul pe harta ciclismului.

Pădurea Bârnova a fost cea în care au fost amenajate cele două trasee, o zonă colinară pitorească de lângă Iași, ce încă mai găzduiește o faună numeroasă în care se regăsesc lupi, căprioare, mistreți sau vulpi, dar care este pusă în pericol de defrișările masive.

Picture 266

Traseul scurt, în lungime de aproximativ 17km, a fost câștigat de Roman Alexandru Ionuț, unul dintre cei mai promițători tineri cicliști pe care îi are Iașiul în acest moment, rutier ce evoluează pentru echipa Davelo. Acesta a sosit cu peste 2 minute avans față de Mîndrescu Andrei de la Elephant Bike Club, rutier care a fost primul, însă, la categoria de vârstă 19-29, iar Floca George de la Bike Mania Squeezy a completat podiumul de pe traseul scurt.

DSC_0509

Pe traseul lung, Duca Bogdan de la Bike Mania Squeezy a fost cel care a trecut linia de finish primul, încheind cei 60km cu un timp de 2h23min20s, mai bun cu 3’30” decât ocupantul locului 2, Colibă Cosmin (Bike Manie Squeezy), și cu 6’31” decât Mocanu Eugen (HPM Cycling Team), care însă a fost primul la categoria sa de vârstă, 30-39.

podium

DSC_0473 DSC_0482

În cursa scurtă rezervată fetelor, tot o reprezentantă a gazdelor s-a impus, Ignat Andreea Ionela (Iași Bike) fiind cea care a sosit prima la final, podiumul categoriei fiind completat de Marin Ștefania Ioana și Popa Elisabeta. La traseul lung, doar 3 curajoase s-au încumetat să participe: Chelariu Oana-Daniela, Rimniceanu Roxana și Tănasă Diana încheind concursul în această ordine.

cursa fete traseu lung

Pe lângă cele două probe obișnuite într-un concurs de mountain biking, organizatorii au pus la cale și o competiție pentru copii – My Race Junior. Aceștia au fost împărțiți în două categorii, cei sub 8 ani și cei cu vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani, iar scopul cursei desfășurate în zona de start a fost acela de a încuraja copiii să facă sport.

Rezultatele complete pot fi accesate aici.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.