Richie Porte

Cei de la Sky au dus bătălia pentru câștigurile marginale la următorul nivel în Turul Italiei de anul acesta și i-au pus la dispoziție lui Richie Porte, liderul echipei în Giro, o rulotă în care australianul se odihnește separat de restul colegilor săi după solicitantele etape din Corsa Rosa. 

rulota

Britanicii au plătit peste 1 milion de dolari pentru achiziția vehiculului, iar trucul pare că funcționează până acum, Porte aflându-se în acest moment la 22s de tricoul roz, rutierul de 30 de ani având șanse mari de a prelua șefia la general după contratimpul individual de aproape 60km din etapa a 14-a.

interior

”Ne-am inspirat de la motocicliștii din Moto GP, marele beneficiu fiind familiarizarea cu un spațiu în care locuiești o perioadă de timp. Ei au studiat impactul pe care îl poate avea asupra sportivilor mutatul de la un hotel la altul în fiecare zi pe durata a 3 săptămâni, iar concluzia a fost că aceste transferuri permanente sunt foarte stresante”, a declarat purtătorul de cuvânt al echipei.

interior 2

Managerul celor de la Sky, David Brailsford și antrenorul Tim Kerrison testează această strategie în Turul Italiei pentru a vedea dacă ea poate fi de folos în iulie, în Turul Franței. Astfel, dacă Porte va reuși să termine cursa în roz, și Chris Froome ar putea beneficia de același tratament preferențial în Marea Buclă.

interior 3

 

Rulota este destul de spațioasă pentru a putea include o bucătărie proprie, un dormitor, o toaletă și un spațiu de relaxare în care Richie Porte poate urmări la televizor rezumatul etapei. Sky a angajat un șofer special pentru rulotă, acesta având misiunea de a muta vehiculul etapă de etapă în parcarea hotelului în care sunt cazați colegii australianului.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.