cauciucuri

Cauciucurile sunt unele dintre componentele cele mai importante de pe o bicicletă atunci când vine vorba despre siguranța ciclistului. Ca în orice gamă de produse, și în ceea ce privește anvelopele există ierarhii stabilite în funcție de calitatea produselor, iar când e vorba de siguranță este indicat să te gândești de două ori dacă intenționezi să alegi un cauciuc mai ieftin.

Schwalbe One (≈200lei)

One

Pentru cei care vor să folosească aceleași cauciucuri atât pentru antrenamente, cât și pentru curse, anvelopele One de la Schwalbe sunt alegerea potrivită.

Disponibile în lățimi de 23, 25 și 28mm, aceste cauciucuri sunt foarte ușoare, unul de 23mm având o greutate de doar 205g. În plus, fibrele Schwalbe V-Guard, alături de tehnologia SnakeSkin aplicată pe lateralele anvelopei, oferă o foarte bună protecție anti-pană.

Dacă nu ești un fan al cauciucurilor cu cameră, acestea sunt disponibile și în versiunea tubeless, însă cu o greutate ceva mai mare – 305g.

Continental Grand Sport Race (≈170lei)

Continental Grand Sport Race

Cei de la Continental spun că anvelopele Grand Sport Race sunt cele mai atractive și versatile din întreaga lor gamă pentru șosea, acestea fiind potrivite pentru orice fel de activitate pe bicicletă: antrenamente pe timp de iarnă, curse de ciclism sau triatlon și chiar în contratimpuri.

Cele 3 variante – 23, 25 și 28mm – au o greutate cuprinsă între 230 și 270g, ceea ce înseamnă că nu sunt chiar cele mai ușoare, dar nici nu vor adăuga prea multe grame în plus pe roțile tale. Acestea folosesc compusul Puregrip care, chiar dacă nu este la fel de catifelat precum compusul de top Black Chili folosit pentru gama Grand Prix 4000S II, oferă o calitate foarte bună acestui model de anvelope, alături de tehnologia anti-pană NyTech.

Michelin Pro4 Service Course (≈250lei)

Michelin Pro4 Service Course

Acest model de cauciuc oferă performanțe foarte echilibrate, fiind ideal pentru cineva care caută o anvelopă ”all-round” și nu neapărat una care să exceleze la vreun capitol.

Service Course face parte dintr-o gamă de 6 modele alături de Endurance (un cauciuc pentru antrenamente), mult mai ușorul Comp Service Course, Comp Limited Service Course și Tubular Service Course.

Pro 4 poate fi găsit în 3 variante de lățime – 20, 23 și 25mm – acestea cântărind între 185 și 215g.

Challenge Strada Open Tubular (≈300lei)

Challenge Strada Open Tubular

Chiar dacă sunt disponibile doar în varianta de 25mm, Strada sunt cele mai bune cauciucuri ”all-round” ale companiei italiene.

Cei de la Challenge au adăugat un strat din banda lor concepută pentru protecția împotriva penelor (PPS) ce duce greutatea unei anvelope la 285g. Cu toate că greutatea este ceva mai ridicată, Strada rămâne un cauciuc excelent pentru orice fel de condiții de rulaj.

Panaracer Race Type A EVO2 (≈250lei)

Panaracer Race Type A EVO2

Race Type A EVO2 este o altă anvelopă proiectată cu o puternică rezistență contra penelor, însă producătorul a încercat să păstreze și o greutate cât mai redusă în același timp (210g pentru varianta de 23mm).

Aceasta este protejată de un strat numit PT Shield, care acoperă în totalitate suprafața cauciucului, nelăsând expus nici un centimetru din anvelopă. Compusul din care este fabricat cauciucul oferă o aderență foarte bună în viraje.

via roadcyclinguk

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.