et 12 giro 2015A doua victorie de etapă a carierei în Turul Italiei a venit pentru Philippe Gilbert de la BMC Racing odată cu manşa a doisprezecea. Belgianul a atacat pe ultimii 400 de metri ai căţărării finale de pe Monte Berico în Vicenza. În lupta pentru clasamentul general Fabio Aru (Astana) a pierdut timp preţios în favoarea lui Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), care a încheiat ziua pe locul second. Aru începuse etapa cu doar 3 secunde în spatele spaniolului, dar a pierdut 8 secunde la finalul zilei, la care se adaugă şi cele 6 secunde de bonificaţie obţinute de Contador ca ocupant al locului doi. Italianul are acum o întârziere de 17 secunde faţă de lider.

Ploaia şi plutonul vigilant au împiedicat formarea rapidă a unei evadări. Aceasta s-a format abia la kilometrul 70 conţinându-i pe Patrick Gretsch (AG2R-La Mondiale), Davide Appollonio (Androni-Giocattoli), Enrico Barbin (Bariani-CSF), Kenny Elissonde (FDJ) şi Nick van der Lijke (LottoNL-Jumbo). Aceeaşi şosea udă şi echipele înteresate de victoria finală au făcut ca evadaţii să fie ajunşi cu 57 km înainate de final.

Pe coborâre, la 5km de final, Kangert a forţat, urmat de Pellizotti. Kangert l-a depăşit pe italian, dar plutonul s-a apropiat foarte rapid din spate. Gilbert a tâşnit cu 400 de metri încă de rulat, iar Contador a trecut al doilealinia de sosire, în faţa lui Diego Ulissi de la Lampre-Merida.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.