turul-italiei-2015-etapa-15-mikel-landa-astanaPrima etapa de munte inalt din editia din acest an a Turului Italiei s-a desfasurat in Dolomiti intre Marostica si Madonna di Campiglio pe distanta de 165 km. Cu final in ascensiune pe o catarare de categoria intai, etapa a 15-a l-a avut castigator pe spaniolul de la echipa Astana, Mikel Landa Meana. Acesta a plecat de langa coechipierul sau Fabio Aru si tricoul roz – Alberto Contador, in ultimii 500 m in urmarirea rusului de la Katusha, Yury Trofimov, care luase un avans de 70-80 m.

In cele din urma, Trofimov a ocupat a doua pozitie in etapa, fiind urmat pe 3 de Contador. Catararea finala si finalul de etapa a fost putin ciudat: desi Contador a raspuns prompt atacurilor lui Landa (care s-au dovedit prea puternice pentru coechipierul si liderul echipei, italianul Fabio Aru) si atacului lui Aru, a preferat in cele din urma sa-l lase pe spaniol sa castige etapa si sa-l sprinteze pe italian pe final pentru a-i lua o secunda pe sosea plus bonificatiile acordate locului 3 in etapa…

Astfel Alberto Contador isi consolideaza pozitia de lider, fiind urmat de Aru la 2 minute si 35 de secunde si de Andrey Amador (Movistar) la 3 minute si 36 de secunde. Rigoberto Uran (Etixx – Quick-Step) a venit la 8 minute dupa castigatorul etapei, in timp ce Richie Porte (Sky) a ajung dupa 27 de minute.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.