alberto contador mikel landa steven kruijswijk etapa 16 turul italiei 2015A doua etapa serioasa de munte inalt din Turul Italiei 2015, a dezvaluit slabiciunile italianului Fabio Aru (Astana), care a pierdut locul 2 la general in favoarea coechipierului sau, Mikel Landa. Spaniolul, dupa ce se impusese in etapa precedenta, inaintea celei de-a 2 zile de pauza din Giro 2015, s-a impus si in etapa de astazi, cea de-a 16-a cu final in ascensiune pe catararea de categoria 3-a de la Aprica.

Etapa de astazi cu startul la Pinzolo a masurat 174 km si a avut 5 catarari: 2 de categoria a 2-a (aflate in prima jumatate), 2 de categoria a 3-a (catararea de pe Aprica, urcata de rutieri de 2 ori in acelasi sens, o data la mijlocul etapei si la final) si una de categoria 1 (Mortirolo – 12,2 km panta medie 10,7%) cu 33 km inainte de final.

Dupa coborarea de pe Aprica, Alberto Contador a avut probleme mecanice la bicicleta, moment de care echipa Astana in colaborare cu Katusha a profitat si a inasprit ritmul, astfel ca la baza catararii de pe Mortirolo, Contador se vedea singur in urmarirea lui Aru cu 55 de secunde intarziere.

Totusi spaniolul si-a impus un ritm cu care in doar 4 km a ajuns grupul lui Aru, si curand avea sa-l lase si in urma. Mikel Landa avand resurse pentru a-l urma pe Contador, a fost indrumat de Aru sa-i raspunda “atacului” si impreuna cu olandezul Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), care era liderul cursei in acel moment, au format un trio care avea sa ocupe si primele 3 pozitii in etapa. Astfel, Landa si-a adjudecat a doua victorie a sa in Giro (consecutiva, de altfel) dupa un atac in ultimii 3 km, Kruijswijk a ocupat pozitia a 2-a venind in acelasi timp cu Contador dupa 38 de secunde.

Lider in clasamentul general se mentine Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), care si-a marit ecartul fata de locul 2, ocupat acum de Mikel Landa la 4 minute si 2 secunde. Aru a sosit la 2 minute si 51 de secunde de Landa, ocupand dupa etapa de astazi a 3-a pozitie la general fiind la 4 minute si 52 de secunde de Contador.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.