gilbert et 18 giro 2015Philippe Gilbert (BMC Racing Team) şi-a adăugat în palmares a doua victorie de etapă în actuala ediţie a Turului Italiei şi a treia a carierei în competiţia italiană. Belgianul a trecut singur linia de sosire a manşei a optsprezecea, urmat la 47 secunde şi un minut şi o secundă de colegii săi de evadare, Francesco Bongiorno (Bardiani-CSF), respectiv Sylvain Chavanel (IAM Cycling).

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) s-a răzbunat pe rutierii de la Astana şi a plecat în momentul în care pe singura căţărare repertoriată a zilei, Mikel Landa a fost prins într-o căzătură. Spaniolul şi-a mărit avansul la general, fiind acum la 5 minute şi 15 secunde de Landa şi 6 minute şi 5 secunde de Aru.

Evadarea etapei a cuprins iniţial 14 rutieri. Dar nu pentru toţi a fost cu noroc. Roberto Ferrari (Lampre-Merida) şi Damiano Cunego (Nippo-Vini Fantini) au fost nefericiţii protagonişti ai unui incident cu o motocicletă din oragnizare. Dacă Ferrari a continuat cursa, colegul lui Eduard Grosu a părăsit cursa cu o fractură de claviculă.

După incidentul de la baza căţărării Monte Ologno, în care a fost implicat Landa, Contador a plecat fiind ajuns pe vârf de Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), împreună cu care a trecut linia de sosire la 6 minute şi 5 secunde de învingător.

Pe primele pante ale ascensiunii zilei în fruntea cursei erau doar 4 rutieri Moinard (BMC), Kanstantsin Siutsou (Sky), David De la Cruz (Etixx-Quick-Step), Francesco Bongiorno (Bardiani-CSF) şi Rinaldo Nocentini (Ag2r La Mondiale). Până în vârf se vor alătura Gilbert, Sylvain Chavanel (IAM Cycling) şi Matteo Busato (Southeast Pro Cycling).

La 18 km de finish Gilbert a atacat. Avansul său a crescut constant şi deşi Bongiorno a atacat din grupul urmăritor, avansul belgianului a fost insurmontabil. Chavanel a încheiat ziua al treilea, conducând peste linia de sosire grupul celorlalţi evadaţi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.