Bolide HR

Duminică, 7 iunie, pe velodromul Lee Valley din Londra, britanicul Bradley Wiggins va încerca să doboare recordul orei stabilit de Alex Dowsett la începutul lunii mai, iar pentru a reuși acest lucru va trebui să pedaleze mai mult de 52.937km într-o oră.

ghidon

Pentru a izbândi în această tentativă, cei de la Pinarello i-au pus la dispoziție campionului mondial la contratimp o bicicletă personalizată, ce a fost dezvoltată în colaborare cu compania Jaguar. Pinarello Bolide HR se numește bijuteria pe care Wiggins o va folosi doar 60 de minute, iar fostul câștigător al Turului Franței spune despre acest model:”este cea mai eficientă din punct de vedere aerodinamic bicicletă pe care am pedalat vreodată”.

Bolide HR este același model de bicicletă pe care britanicul o folosea în contratimpuri când concura pentru Sky, însă o variantă modificată special pentru pistă cu ajutorul tehnologiei CFD a celor de la Jaguar. Rezultatul acestor schimbări s-a materializat printr-o creștere a eficienței aerodinamice cu 7,5% pentru noul model.

Modificare principală a fost realizată la nivelul furcii, aceasta fiind îngustată pentru a o aduce mai aproape de suprafața roții față. În plus, foile și butucii au fost la rândul lor optimizate tot din motive ce țin de aerodinamică și asta pentru că Wiggins vrea să zdrobească recordul orei lui Dowsett, ținta vizată fiind de 55.250km.

angrenaj pedale

În ceea ce privește pedalele, rutierul ajuns la 35 de ani merge în continuare pe mâna celor de la Speedplay, modelul Zero Aero fiind cel montat pe bicicletă.

Wiggins

Bolide HR este vopsit în culorile echipamentului pe care Wiggins îl va purta duminică, echipament care este cel folosit și de noua echipă continentală a britanicului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

via CyclingWeekly, bikeradar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.