echipa ciclism

Ediția inaugurală a Jocurilor Europene se va desfășura între 12 și 28 iunie în Baku, capitala Azerbaidjanului, sub organizarea Comitetelor Olimpice Europene, iar România se numără printre cele 50 de state ce vor avea delegații de sportivi la start.

Țara noastră va trimite la Baku 147 de sportivi, dintre care 6 sunt cicliști. Este vorba despre Lucian Logigan ce va participa în proba de XC, Ana Maria Covrig în probele de șosea feminin și echipa masculină de șosea compusă din Daniel Crista, Eduard Grosu, Lars Pria și Andrei Nechita.

După 3 săptămâni în Turul Italiei, Eduard Grosu s-a întors în țară și se antrenează intens în Platoul Bucegi pentru această competiție. Rutierul din Zărnești a declarat pentru ciclism.ro: ”Sunt pe Platoul Bucegi, mă pregătesc pentru Jocurile Europene. Clar că merg acolo cu gânduri mari. Eu mi-aș dori un podium, dar am nevoie de o echipă care să mă poată ajuta… voi vedea ce pot să facă băieții pentru mine”.

Strategia cursei de șosea va fi realizată de către antrenorul Ovidiu Burghelea, care va face deplasarea în Azerbaidjan alături de mecanicul Liviu Bogdan Petre. Rutierii vor avea de parcurs un circuit urban ce pare favorabil unui sprint final, deși lungimea de 215.8 km a cursei ar putea fi o problemă pentru unii.

daniel crista

Daniel Crista, rutier al echipei BikeXpert, spune că nu a fost surprins de includerea sa între cei 4 cicliști ce vor reprezenta România: ”Mă așteptam să fiu selecționat, am câștigat toate cursele de șosea din țară sezonul acesta. Sper să nu avem niciunul dintre noi ghinioane și sper să facem un rezultat bun”, a declarat rutierul de 24 de ani pentru ciclism.ro. ”Sunt foarte bucuros că particip la Jocurile Europene de la Baku. Vreau să obțin un rezultat cât mai bun. Un top 20 ar fi extraordinar, în ideea în care nu am participat decât într-o singură cursă UCI anul acesta”, a adăugat acesta.

Lucian Logigan va fi singurul reprezentant al nostru în proba de XC, ciclistul de la Ideal Geiger Team aflându-se în goana după punctele ce asigură calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Sportivul din Târgu Mureș va fi însoțit de antrenorul Marian Frunzeanu.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.