nechita andrei

După un sezon 2014 mai puțin reușit, Andrei Nechita a revenit în țară la Tușnad și a început să participe la concursuri alături de echipă în încercarea de a atinge o formă bună pentru Jocurile Europene de la Baku ce se vor desfășura între 12 și 28 iunie.

Proba de contratimp individual se va desfășura pe data de 18 iunie pe un traseu în lungime de 51,6km, iar cursa de fond va avea loc pe 21 iunie, pe un circuit urban ce însumează 215,8km.

”Din punct de vedere fizic mă simt destul de bine, cursa pe etape din Azerbaidjan, desfășurată la începutul lui mai, m-a ajutat foarte mult să prind ritmul de cursă”, a declarat rutierul de 27 de ani pentru ciclism.ro.

gemenc

Nechita a încheiat pe locul 28 în clasamentul general Turul Azerbaidjanului, iar la sfârșitul lunii mai a avut evoluții foarte bune în Grand Prix Gemenc, o cursă din Ungaria din afara calendarului UCI. ”La sfârșitul săptămânii va fi ultimul test pentru mine înainte de Jocurile Europene. O să particip la o cursă pe etape în Polonia, unde voi încerca să îmi ridic nivelul de formă și să obțin măcar o victorie de etapă”.

Cele mai puternice naționale europene vor avea la start câte 6 cicliști, printre numele importante ce și-au anunțat prezența numărându-se Elia Viviani, Sacha Modolo și Filippo Pozzato pentru Italia,  Julian Alaphilippe și Maxime Bouet pentru Franța, Tom Boonen și Gianni Meersman pentru Belgia, Juan Jose Lobato și Luis Leon Sanchez pentru Spania, Niki Terpstra și Mathieu Van Der Poel pentru Olanda, Zdenek Stybar pentru Cehia.

„Cursa de șosea de la Baku cred că va fi destul de dificilă din punct de vedere al traseului și din cauză că echipele cele mai puternice o să fie compuse doar din 6 sportivi, așa că o să fie o cursă greu de controlat. Vor fi avantajate evadările și cred că acesta va fi și rolul meu, să încerc să intru într-o evadare, dar asta urmează să clarificăm împreună cu antrenorul și cu ceilalți sportivi”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.