Ajuns la aproape 44 de ani, Davide Rebellin vine în Turul Ciclist al Sibiului pentru a 3-a oară din postura de lider al echipei CCC Sprandi Polkowice. Câștigător al cursei în 2013 și ocupant al locului doi la general anul trecut, italianul revine la Sibiu din postura de principal favorit la victorie și va avea susținere puternică din partea echipei poloneze.

Stefan Schumacher va lua startul în cursă pentru prima dată alături de CCC, după ce în edițiile precedente a concurat pentru Christina Watches. Alături de Rebellin, în Turul Sibiului se vor afla și doi rutieri ce au participat în ediția din acest an a Turului Italiei – Nikolay Mihaylov și Lukasz Owsian.

În ciuda faptului că se apropie de o vârstă la care nici măcar Jens Voigt nu a îndrăznit să mai continue în plutonul profesionist, Davide Rebellin a fost și sezonul acesta la fel de competitiv ca și în anii trecuți. Fostul câștigător al ”triplei ardeneze” din 2004 a obținut clasări în top 10 în acest sezon în Tour du Haut Var, Settimana Internazionale Coppi e Bartali, La Flèche Brabançonne și a câștigat prima etapă cu final în cățărare din Turul Turciei.

ciclism.ro: Cum te simți după Turul Elveției, în ce formă te afli în momentul de față?

Davide Rebellin: Sunt într-o formă bună, iar durerile de la umăr au început să se mai domolească (Rebellin a căzut în ultima etapă din Turul Turciei și și-a dislocat umărul). Turul Elveției a fost un antrenament bun după trei săptămâni în care nu am participat în competiții. Aveam nevoie de aceste zile de cursă pentru a reveni la o formă fizică bună. Antrenamentele grele nu pot înlocui situațiile pe care le întâlnești în curse.

În Turul Ciclist al Sibiului vii cu gândul la victoria în clasamentul general?

Vin la Sibiu pentru a câștiga cursa, dar nu voi fi singurul care va încerca să obțină victoria. Este o competiție foarte interesantă și cu siguranță voi da tot ce am mai bun acolo.

Cei de la Adria Mobil nu se vor afla în cursă anul acesta, crezi că vei avea o misiune mai ușoară în lupta pentru victoria finală în lipsa lor?

Toate echipele sunt periculoase, nu pot spune că îmi va fi mai ușor fără ei. Ciclismul este întotdeauna dificil, iar pentru câștigarea unei curse este nevoie de multă muncă și sacrificiu.

Care final de etapă îți place mai mult, cel de la Păltiniș sau cel de la Bâlea?

Îmi plac amândouă, nu aș putea spune că am o preferată dintre cele două cățărări. Ambele sunt grele și decisive pentru clasamentul general.

Vei lua startul pentru a treia oară în Turul Ciclist al Sibiului, putem spune că această cursă a devenit una din preferatele tale?

Într-adevăr, este a treia oară când vin la Sibiu și pot spune că este o cursă ce îmi place. Totul este foarte bine organizat, peisajele sunt captivante, cu munți pe care îmi face plăcere să urc, iar oamenii sunt foarte amabili și susțin competiția. Este o cursă cu un profil foarte atrăgător, așa că pot spune, într-adevăr, că este una dintre cursele mele preferate.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.