romania

Cu o săptămână înainte de startul Turului Franței, în toată Europa se organizează campionatele naționale de șosea, iar România se aliniază și ea acestui calendar. Astfel, Federația Română de Ciclism a ales ca locație pentru desfășurarea ediției 2015 a Campionatelor Naționale de Șosea orașul Miercurea Ciuc, aici disputându-se în acest weekend probele de contratimp individual și fond pentru cadeți, juniori, U23 și elite, rezervate atât băieților, cât și fetelor.

Concursul se va desfăşura după următorul program:

Ziua Proba Categorie Ture Km
Sâmbătă CTI Cadeti si Juniori fete    1 10.27 km
Sâmbătă CTI Juniori , U23 fete si Elite fete    2 20.54 km
Sâmbătă CTI U23, ELITE    3 30.81 km
         
Duminică Fond Cadeţi, Juniori, U23 fete, Elite fete    7 81.56 km
Duminică Fond U23 şi Elite   14 153.45 km

Cele mai importante nume ale ciclismului autohton se vor lupta pentru tricoul de campion național la Miercurea Ciuc, în frunte cu Ana Covrig, Eduard Grosu, Andrei Nechita și Serghei Tvetcov. Pentru a da șanse unui număr cât mai mare de participanți în proba de fond, organizatorii au ales un traseu valonat, însă unul fără cățărări monstruoase ce ar putea scoate din joc definitiv sprinterii.

profil

 

Important de menționat este că evoluțiile cicliștilor la aceste Campionate Națioanale vor fi monitorizate și vor reprezenta un criteriu de selecție pentru includerea în lotul echipei naționale a României ce va lua startul în Turul Sibiului săptămâna viitoare.

Cu o zi înaintea debutului competiției, iubitorii ciclismului vor avea ocazia de a îi cunoaște și de a vorbi cu Serghei Tvetcov, Andrei Nechita, Eduard Grosu și Ana Covrig, practic cei mai importanți cicliști români ai momentului. Întânirea se va desfășura astăzi, 26 iunie, la cofetăria Novak din Miercurea Ciuc, începând cu ora 20.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.