DSC_0543

Cu o zi înainte de startul celei de-a 5-a ediții a Turului Ciclist al Sibiului, toate echipele participante în cea mai importantă cursă de ciclism din România și-au prezentat, în Piața Mare din Sibiu, rutierii cu care atacă competiția cotată la categoria 2.1 în calendarul UCI.

CCC

În lipsa învingătorului de anul trecut (Radoslav Rogina), Davide Rebellin pare a fi principalul favorit la victoria finală, liderul celor de la CCC Sprandi declarând că acesta este și obiectivul său principal în Turul Sibiului. Polonezii i-au trimis în România pe Josef Cerny, Piotr Brożyna, Cristian Delle Stelle, Nikolay Mihaylov, Adrian Kurek și Marek Rutkiewicz pentru a-l susține pe veteranul ciclist italian ce va împlini 44 de ani în luna august.

Gianni Savio

Cei mai importanți cicliști români ai momentului se vor afla și ei la startul Turului Sibiului, un start ce va fi dat de prologul de mâine, din centrul orașului. Serghei Tvetcov, proaspăt dublu campion național al României, are o șansă bună de a lupta pentru un loc pe podium și reprezintă principala noastră speranță în clasamentul general. Gianni Savio, managerul celor de la Androni-Sidermec, a venit și el la Sibiu, la fel ca și rutierii Oscar Gatto, Marco Bandiera, Tiziano Dall’Antonia, Fabio Taborre și Alessio Taliani.

Androni -Sidermec

Celălalt român ce a participat anul acesta în Giro, Eduard Grosu, vizează o victorie de etapă la Sibiu, rutierul de la Nippo – Vini Fantini punând ochii pe prima și pe ultima etapă, acestea părând a fi cele mai potrivite calităților sale. Didier Chaparro pare a fi liderul italienilor pentru general, dar și Alessandro Bisolti ar putea emite pretenții în etapele montane. Echipa lui Grosu i-a adus și pe Pier Paolo De Negri, câștigător de etapă în Turul Sloveniei anul acesta, Giacomo Berlato, Iuri Filosi și Antonio Nibali.

Nippo - Vini Fantini

Pe lângă Tvetcov și Grosu, România va fi reprezentată în Turul Sibiului și de echipa națională, compusă anul acesta din Daniel Crista, vicecampion național la contratimp, Marius Petrache, vicecampion național în proba de fond, Leonard Barbu, Lars Pria, Ionuț Sdrăilă și Andrei Voicu.

DSC_0543

Singura echipă continentală româneacă, Tușnad Cycling Team, a venit la Sibiu cu Andrei Nechita, Carol Eduard Novak, Sebestyen Szabolcs, Tom Bossis, Artem Topchanyuk și Abel Kenyeres.

Tusnad

Southeast este una dintre cele 4 echipe pro-continentale ce participă anul acesta în Turul Sibiului și una dintre cele 4 echipe ce au participat în Giro în același timp. Italienii nu și-au menajat cei mai buni cicliști și i-au adus pe Francesco Gavazzi (câștigător de etapă în Turul Spaniei și fost rutier la Lampre, Astana), Simone Ponzi (a evoluat două sezoane pentru Astana), Mauro Finetto (fost ciclist la Liquigas) și Elia Favili (a evoluat pentru Lampre-Merida până sezonul acesta), toți 4 având calități excelente pentru etapele valonate de anul acesta și fiind cei mai importanți rivali ai lui Edi Grosu la un eventual sprint.

Itera-Katusha

Itera-Katusha, Unieuro Wilier Trevigiani, Ringeriks – Kraft sau d’Amico – Bottecchia sunt alte echipe puternice ce și-ar putea lăsa amprenta asupra cursei anul acesta.

Turul Sibiului debutează mâine, 1 iulie, cu un prolog de 2,3km în centrul orașului. Toate informațiile despre cursă pot fi accesate aici

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.