Grosu

Liderul echipei Nippo-Vini Fantini are șansa astăzi de a-și trece în cont primul succes în Turul Sibiului, după ce a fost al doilea în prolog și a sosit al 3-lea în prima etapă. Eduard Grosu vizează și tricoul acordat celui mai bun sprinter de care îl despart 13 puncte în acest moment, la finalul ultimei etape fiind puse în joc 25 de puncte ce l-ar putea ajuta să îi depășească pe Pinarrello și Finetto.

”M-am recuperat foarte bine, nu m-am chinuit deloc în etapele montane, asta fiind și tactica echipei. Am mers în ritmul meu pentru că timpul de control era destul de mare. La fel am făcut și ieri, pe Transfăgărășan, și sper ca astăzi să regăsesc energia pe care am salvat-o.

Astăzi va fi o etapă destul de dificil de interpretat pentru că atât în clasamentul general, cât și în cel pe puncte, lucrurile nu sunt clarificate. Sunt echipe care vor încerca să producă modificări în fruntea clasamentului, dar noi vom rămâne concentrați pe obiectivul nostru, care este victoria de etapă, iar dacă va fi nevoie, vom fi în față pentru a anihila evadările și sperăm să ajungem la un sprint masiv.

Voi merge să studiez finalul pentru că am înțeles că este unul destul de tehnic. Ultimii metri sunt pe piatră cubică, dar cred că mai important este acel pasaj care este destul de strâmt, după care se iese într-o șosea mai largă. O să analizăm punctele cheie ale etapei și vom decide ce e de făcut”, a declarat Eduard Grosu pentru ciclism.ro.

În ceea ce privește lupta pentru tricoul alb, rutierul nostru a spus următoarele: ”Dacă voi câștiga etapa, cu siguranță voi putea să iau tricoul alb pentru că cei doi cicliști din fața mea (în clasamentul sprinterilor), Antonio Parrinello și Mauro Finetto, nu cred că se vor implica în sprintul final. Pe ultima cățărare vom încerca să impunem un ritm susținut pentru a-i îndepărta pe ceilalți sprinteri și pentru ca cei care rămân să aibă picioarele grele”.

Ultima etapă a Turului Sibiului ia startul din Piața Mare, la ora 17, iar cicliștii se vor întoarce în același loc în jurul orei 20, după ce vor trece de 5 ori peste cățărarea de la Poplaca.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.