podium final

Mauro Finetto câștigă cea de-a 5-a ediție a Turului Sibiului, după ce în ultima etapă, după cum era de așteptat, ierarhia generală nu a putut fi modificată la vârf. Rutierul celor de la Southeast a sosit al 8-lea în sprintul încheiat pe piatra cubică din Piața Mare a Sibiului, într-o ultimă etapă în care Oscar Gatto (Androni-Sidermec) a reușit să îl învingă pe Eduard Grosu.

Fost câștigător în Dwars Door Vlaanderen, Gatto a fost avantajat de finalul în ușoară urcare și de pavatele de pe ultima parte a traseului, iar italianul a reușit a doua victorie personală în această ediție a turului și a 3-a pentru Androni-Sidermec. La 2s de Gatto și Grosu a sosit Cristian Delle Stelle de la CCC Sprandi, într-un grup în care s-au aflat și Finetto, Rebellin și Tvetcov.

Prima parte a ultimei etape din Turul Sibiului s-a desfășurat pe un circuit de 19km pe care rutierii l-au avut de parcurs de 5 ori, principala dificultate fiind cățărarea de la Poplaca. La primele două treceri, Georg Loef (Stuttgart) a fost primul în vârful acensiunii de categoria C, pentru ca la următoarele trei Marco Tecchio (Unieuro Wilier Trevigiani) să își treacă în cont maximul de puncte.

Evadarea din care a mai făcut parte și Iuri Filosi a ajuns la un avantaj de 4 minute în fața plutonului la a doua trecere peste Poplaca, însă Androni-Sidermec și Southeast au mărit ritmul în următoarele ture și au redus diferența la numai 15s la kilometrul 86 al cursei. În cele din urmă, cei 3 cicliști au fost prinși de pluton, moment în care a început bătălia pentru o poziționare cât mai bună în vederea sprintului ce avea să urmeze, mai ales că finalul etapei era unul tehnic, iar o poziție cât mai bună era esențială.

Cei de la Androni-Sidermec l-au dus foarte bine pe Gatto până spre final, iar italianul a fructificat munca colegilor săi. Cu locul 2 în etapă, Eduard Grosu pierde pentru un singur punct tricoul alb, acordat celui mai bun sprinter. Tot Mauro Finetto e cel care pleacă acasă cu acest tricou, dar și cu cel acordat celui mai bun cățărător.

tvetcov rosu

Serghei Tvetcov și-a păstrat locul pe podium, precum și tricoul roșu, acordat celui mai bun român din competiție. Campion al României la contratimp și în proba de fond în acest an, Tvetcov este primul rutier român care termină Turul Sibiului pe podium.

DSC_1060

Daniel Crista este componentul lotului național care încheie turul pe cea mai înaltă poziție în clasamentul general, însă trebuie apreciate și eforturile depuse de Marius Petrache și Ionuț Sdrăilă care, în ciuda lipsei de participări constante în concursuri la acest nivel, au reușit să încheie o cursă cu un nivel ridicat.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.