2015.07.11 Paltinis MTB Cciclism.ro

Ieri, 12.07.2015, s-a încheiat cea de-a 2-a etapă a Triadei MTB 2015. Arena Platoș și pârtiile acestui resort au fost aglomerate aproape ca în sezonul de iarnă. 280 de concurenți s-au întrecut în cele două zile de concurs, în jurul lor fiind un mare număr de spectatori, semn că acest eveniment stârnește un interes din ce în ce mai mare.

Sâmbătă a fost ziua probelor de XCO (cross country olympic). Competiția rezervată sportivilor Elite, înscrisă în calendarul internațional UCI și având categoria C2, a adus la start pe lângă cei mai buni rideri români și doi sportivi din Turcia. Noul traseu pregătit de Ideal Geiger Team la Arena Platoș a fost foarte apreciat de către toți participanții fiind catalogat de comisarul UCI delegat pentru această competiție ca unul care ar putea găzdui fără probleme curse de cel mai înalt nivel.

În timp ce cursa amatorilor a constituit doar jumătate din totalul Păltiniș MTB Project, rezultatul final fiind dat de cumularea timpilor celor două zile, competiția Elite a avut și o miză mult mai importantă – punctele UCI puse în jos pentru primii 10 clasați. Lupta pentru primele locuri s-a dat între cei mai buni români la ora actuală, Lucian Logigan și Tudor Oprea, și cei doi sportivi turci. Cursa a fost câștigată de turcul Abdulcadir Kelleci. Deși în frunte în primele 3 tururi din cele 6 Lucian Logigan a pierdut timp în a doua jumătate clasându-se la final pe 4.

Clasamentul primilor 5:
1. Abdulcadir Kelleci (Brisa Sport / Turcia) – 01:33:26
2. Tudor Oprea (Ideal Geiger Team) – 01:34:40
3. Yunus Emre Yilmaz (Brisa Sport / Turcia) – 01:35:14
4. Lucian Logigan (Ideal Geiger Team) – 01:35:56
5. Robert Dobai Joltvinschi (NoMad Merida CST) – 01:36:16

Duminică sportivii au luat startul în proba de cross country point-to-point pe un traseu de 30km care este o dovadă a ceea ce poate oferi zona munților Cindrel pentru practicanții de mountain biking.

La finalul zilei s-au definitivat și clasamentele acestei etape din Triada MTB 2015 prin cumularea timpilor de sâmbătă și duminică.

Elite
1. Robert Dobai Joltvinschi (NoMad Merida CST) – 03:16:39
2. Tudor Oprea (Ideal Geiger Team) – 03:18:37
3. Arpad Kelemen (NoMad Merida CST) – 03:20:14
4. Alexandru Stancu (BikeXpert Racing Team – 03:23:46
5. Lucian Logigan (Ideal Geiger Team) – 03:27:58
Juniori
1. Emil Dima (Torpedo Zărnești)
2. Vlad Păcurar (669 Arad)
3. Attila Malnasi (C.S. Mureșul Tg. Mureș)
Feminin +14ani
1. Irina Dumitru
2. Suzanne Hilbert
3. Elena Fodor
Amatori Masculin 15-18 ani
1. Alexandru Bican
2. Bruma Gheorghe
3. Moruzov Adrian
Amatori Masculin 19-29 ani
1. Ciprian Comișan
2. Andrei Sobennicov
3. Andrei Mîndrescu
Amatori Masculin 30-39 ani
1. Daniel Roșioru
2. Andrei Ianoș
3. Istvan Csergedi
Amatori Masculin +40 ani
1. Ștefan Morcov
2. Marius Ionașcu
3. Petru Aprodu

Clasamentele complete pot fi găsite pe site-ul www.bikeromania.ro.

Competiția a fost organizată de Clubul Sportiv Pro Cycling în parteneriat cu Arena Platoș, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și a sponsorilor: MAPEI, FARESIN, SKIL, VENETO BANCA, SANTAL, IDEAL, SCOTT, SHIMANO, POWER BAR, POLAR, OPT, XTREMEVIDEO.RO, AV STORE, ACTION SPORT. Parteneri: Federația Română de Ciclism, ciclism.ro, freerider.ro.

Foto credit: ciclism.ro

3 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    La cat 15-18ani ati publicat gresit clasamentul.
    Ordinea corecta este:
    Bican Alexandru
    Bruma Gheorghe
    Moruzov Adrian

    Ar fi frumos sa reveniti!

    AR RI

  2. Nu prea sunt lamurit cu: ” În timp ce cursa amatorilor a constituit doar jumătate din totalul Păltiniș MTB Project „! In calitate de participant amator atat in cursa de XCO, cat si cea de XCP, pot sustine cu dovezi ca traseul a fost identic cu cel parcurs de categoria Elite, doar startul la XCO a fost dat la ore diferite!
    Cred ca inainte de a posta, este bine sa ne informam mai bine! Este totusi un site de referinta.

  3. @ Mihaela – Multumim pentru atentionare, din greseala a fost publicat la categoria 15-18 ani clasamentul dupa prima zi de concurs!

    @ Popescu Cristian – Multumim pentru sesizare, dar cu exceptia poate a unei exprimari care necesita putina atentie pentru a intelege, nu e nimic in neregula! Autorul articolului se refera in fraza respectiva dupa prima zi de concurs la rezultatul final (care se calculeaza dupa doua zile de concurs), iar comparatia intre amatori si elite este facuta din punct de vedere al mizei si nu al traseului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.