Turul Frantei 2015 castigatoriIn ciuda atacurilor lui Nairo Quintana din Alpi, datorita avansului dobandit in fata favoritilor din prima saptamana, britanicul Christopher Froome (Sky) si-a trecut in palmares cel de-a doua sa victorie in Turul Frantei. Inca odata echipa Sky a dovedit ca poate gestiona un Tur al Frantei, reusind sa pastreze si sa castige tricoul galben pana la final. Echipa Movistar a castigat clasamentul pe echipe, datorita clasarii pe podium a columbianului Nairo Quintana si si a spaniolului Alejandro Valverde.

Tricoul celui mai bun tanar a revenit pentru a doua oara in cariera, lui Nairo Quintana; tricoul pentru liderul in clasamentul pe puncte i-a revenit slovacului Peter Sagan – Saxo-Tinkoff (pentru a patra oara in cariera), care desi nu a castigat nici o etapa la sprint a fost, in opinia multora, de departe cel mai puternic rutier din aceasta ierarhie. Cel mai combativ rutier a fost francezul Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale). Tricoul pentru cel mai bun catarator a fost castigat tot de Chris Froome, britanicul devenind astfel al doilea castigator al Turului Frantei din istoria de 40 de ani al tricoului cu buline, care il imbraca si la final, dupa Eddy Merckx.

Ordinea si diferentele de timp pentru primele 10 pozitii din clasamentul general la finalul Turului Frantei 2015 este urmatoarea:

1 Christopher Froome (Sky) 84h46’14”
2 Nairo Quintana (Movistar) +1’12”
3 Alejandro Valverde (Movistar) +5’25”
4 Vincenzo Nibali (Astana) +8’36”
5 Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) +9’48”
6 Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) +10’47”
7 Bauke Mollema (Trek) +15’14”
8 Mathias Frank (IAM Cycling) +15’39”
9 Romain Bardet (AG2R La Mondiale) +16’00”
10 Pierre Rolland (Europcar) +17’30”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.