BicycleThief

Dacă ai nevoie de inspirație pentru a te urca în șa din nou sau dacă nu ești convins de frumusețea ciclismului, iată câteva filme cu și despre biciclete ce ar putea să reprezinte o motivație bună pentru a pedala, dar și câteva titluri ce îți vor îmbunătăți cultura cinematografică:

The Bicycle Thief (1949)

The Bicycle Thief #2

Intitulat Ladri di biciclette în italiană, acest film a avut o influență foarte mare în dezvoltarea cinematografiei neorealiste italiene și este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată. Povestea simplă, dar captivantă în același timp, se concentrează asupra căutării disperate pe străzile Romei a unei biciclete furate, fără de care Ricci nu poate merge la noua slujbă.

The Kid with a Bike (2012)

The kid with a bike

Câștigător al Premiului Juriului la Festivalul de la Cannes și nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin, filmul profund al fraților Dardenne pătrunde în viața emoțională a lui Cyril, un copil de 11 ani jucat de Thomas Doret. După ce este abandonat de tatăl său (Jérémie Renier), Cyril începe o căutare obsesivă a bicicletei sale, plasându-și ultimele speranțe în acest simbol al relației lor.

Where The Trail Ends (2012)

Where the trail ends

Where The Trail Ends este rezultatul a 3 ani de călătorii prin cele mai îndepărtate și extreme colțuri ale globului, de la dealurile Salta, aflate la poalele Anzilor, și până în deșertul Gobi din China sau regiunea Mustang din Nepal. Filmul îi urmărește pe rutierii profesioniști de mountain biking Darren Berrecloth, Cameron Zink, Kurt Sorge, James Doerfling, Andreu Lacondeguy, dar și alți rideri de top într-o poveste extraordinară despre explorare, haos și cultură, într-un cadru superb oferit de unele dintre cele mai frumoase zone din lume.

My Italian Secret: The Forgotten Heroes (2015)

Lansat chiar anul acesta, în luna martie, acest film readuce în atenție povestea lui Gino Bartali, al cărui eroism a fost recunoscut târziu, abia după decesul acestuia în anul 2000. În timpul celui de al II-lea Război Mondial, ciclistul italian a ascuns o familie de evrei în pivnița sa și folosea antrenamentele drept pretext pentru a trimite mesaje anti-naziste rezistenței italiene. În plus, Bartali și-a riscat viața pentru a transporta refugiați evrei într-un vagon secret pe care îl trăgea cu bicicleta.

Pee-wee’s Big Adventure (1985)

Cu un scenariu scris de Paul Reubens și Phil Hartman, Pee-wee’s Big Adventure marchează debutul regizoral al lui Tim Burton, care își pune amprenta stilistică asupra întregii producții. Filmul ne amintește de The Bicycle Thief al lui De Sica, povestea învârtindu-se în jurul situațiilor limită în care personajul principal este pus în căutarea bicicletei sale ce a fost furată.

1 Way Up: The Story of Peckham BMX (2014)

1 way up

1 Way Up ne spune povestea clubului Peckham BMX și a doi tineri aflați în drumul spre Campionatele Mondiale de BMX. Aceștia speră să evadeze din cartierul rău famat în care locuiesc la marginea Londrei cu ajutorul singurului lucru pe care îl au – bicicleta. Filmul vrea să demonteze stereotipurile despre tinerii născuți în sărăcie și care nu au nici o șansă în societate, încercând să demonstreze că nu este important unde te naști, ci unde vrei să ajungi.

BMX Bandits (1983)

bmx_bandits

PJ (Angelo D’Angelo) și Goose (James Lugton) sunt doi rideri australieni de BMX plictisiți a căror biciclete sunt distruse. Alături de Judy (Nicole Kidman la prima apariție cinematografică), aceștia devin complicii unor spărgători de bănci după ce descoperă o cutie cu walkie-talkie-uri.

Strength in Numbers (2012)

Acest documentar îți oferă adrenalina de care ai nevoie pentru a te sui imediat în șaua MTB-ului tău și a pleca în pădure în căutarea de noi poteci și aventuri. Pregătește-te pentru niște imagini superbe, filmate în timpul unor ture de freeride sau downhill în locuri pitorești din întreaga lume.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

surse: rottentomatoes.com, imdb.com, bicycling.com

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.