Vincenzo Nibali a anunțat astăzi, pe twitter, că va lua startul în ultimul mare tur al sezonului – Vuelta a Espana. Astfel, fostul câștigător din 2010 al Turului Spaniei va reveni în lupta pentru tricoul roșu după o pauză de doi ani, ultima sa participare fiind în 2013, atunci când încheia cursa pe locul 2, în spatele lui Chris Horner.

Va fi interesant de văzut cine va fi liderul echipei Astana, ținând cont că echipa kazahă îi va aduce la start și pe Fabio Aru, locul 2 în Turul Italiei din acest an și locul 5 în Vuelta 2014, precum și pe Mikel Landa, rutierul ce a impresionat în acest sezon în Giro, acolo unde a câștigat două etape montane consecutive și a încheiat pe locul 3 la general.

Nibali va încerca să obțină a 4-a victorie într-un mare tur, rutierul de 30 de ani având deja în palmares câte un succes în toate cele 3 mari tururi. Italianul vine în Vuelta după o prestație dezamăgitoare în Turul Franței, salvată în ultima săptămână cu victoria de etapă de pe La Toussuire.

Vuelta 2015

Pe lângă Nibali, au mai confirmat prezența în Turul Spaniei deja și alți rutieri ce vin cu gândul la tricoul roșu precum Alejandro Valverde, Tejay Van Garderen și Joaquim Rodriguez.

Câștigătorul Turului Franței, Chris Froome, a declarat că ia în calcul o eventuală participare în Vuelta și va hotărî în următoarele zile dacă va încerca dubla Turul Franței – Turul Spaniei, o performanță ce a fost reușită de doar doi rutieri în întreaga istorie: Jacques Anquetil în 1963 și Bernard Hinault în 1978. Britanicul are deja două locuri 2 în Vuelta, obținute în 2011 și 2014, și ar putea să reia duelul cu Nairo Quintana la numai o lună de la finalul Marii Bucle, asta dacă și columbianul va fi trimis de către Movistar în cursă.

Ediția din acest an a Turului Spaniei propune 7 finaluri în cățărare de categorie specială, I sau a II-a, precum și un contratimp individual de 39km. Etapa regină (Andorra la Vella – Cortals d’Encamp) a fost plasată chiar la jumătatea turului, în runda a 11-a, pe traseul acesteia aflându-se o cățărare de categoria a II-a, patru ascensiuni de categoria I și una de categorie specială.

Vuelta COsta del Sol

A 70-a ediție a Turului Spaniei va lua startul pe 22 august cu un contratimp individual de 7,4km pe Costa Del Sol, între Puerto Banus și Marbella.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.