Prudential

Eduard Grosu revine mâine în cursele oficiale, după o pauză de două săptămâni. Prudential RideLondon & Surrey Classic se află la a 4-a ediţie în acest an şi aduce la start nume mari ale sprintului precum Mark Cavendish, Elia Viviani, Theo Bos, Moreno Hofland sau Jens Debusschere, dar şi pe Bradley Wiggins, care va concura pentru echipa sa continentală.

Cursa londoneză propune un traseu asemănător cu cel de la Jocurile Olimpice din 2012, un parcurs ce favorizează sprinterii, însă nu unul lipsit de dificultăţi. Grosu va fi liderul celor de la Nippo-Vini Fantini în cea mai importantă cursă de o zi din Marea Britanie, fiind susţinut de către Nicolas Marini, Alessandro Malaguti, Riccardo Stacchiotti, Shiki Kuroeda şi Giacomo Berlato.

Tot duminică va lua startul şi a 72-a ediţie a Turului Poloniei, cursă ce consemnează revenirea în curse a lui Fabio Aru, ciclistul de la Astana folosind această competiţie ca pregătire pentru Vuelta, acolo unde va fi unul dintre liderii echipei kazahe.

Campionul mondial pe şosea, Michal Kwiatkowski, va încerca să obţină prima victorie în cursa de pe teren propriu, iar traseul de anul acesta îl avantajează prin lipsa etapelor de munte înalt şi prin numeroasele etape valonate în care ar putea câştiga timp în raport cu rivalii săi – Sergio Henao şi Mikel Nieve de la Sky, Ion Izagirre şi Benat Intxausti de la Movistar, Robert Gesink pentru Lotto-Jumbo sau Przemyslaw Niemiec pentru Lampre-Merida. Contratimpul individual de 25km din ultima rundă ar putea fi decisiv pentru clasamentul general, iar Kwiatkowski este un bun rutier în această probă.

Rafal Majka a câştigat ediţia 2014 a Turului Poloniei, fiind încadrat pe podium de Ion Izagirre şi Benat Intxausti

După ce nu a fost selecţionat de către Giant-Alpecin pentru Turul Franţei, Marcel Kittel va încerca în Turul Poloniei să îşi regăsească forma ce i-a adus 4 victorii de etapă în Marea Buclă de anul trecut. Neamţul va avea câţiva rivali de seamă în bătăliile la sprint din primele etape: Sacha Modolo, Juan Jose Lobato, Caleb Ewan, Giacomo Nizzolo sau Matteo Pelucchi.

Pe lângă prima etapă a Turului Poloniei şi Prudential RideLondon, mâine va debuta şi Turul Columbiei, o cursă de 13 etape ce a fost câştigată la ultimele două ediţii de Oscar Sevilla, precum şi câteva curse europene de mai mică importanţă precum La Poly Normande şi cursa pentru fete Sparkassen Giro.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.