Bling casca

Indiferent că plăteai pe ea 10€ sau 300€, casca avea până acum o singură funcție – aceea de a-ți proteja capul în cazul nefericit al unei căzături. Însă, producătorul chinez Livall s-a gândit să creeze un model de cască care să aibă mai multe funcții pe lângă cea de protecție și propune prima cască inteligentă din lume, denumită Bling.

Proiectul se află în prezent pe platforma de colectare de fonduri Indiegogo, acolo unde a reușit să strângă peste 20.000$ în numai 19 ore. Așadar, utilizatorii au fost impresionați de funcțiile noii căști, printre care se numără senzorul de cadență încorporat, un player de muzică, conexiunea bluetooth cu telefonul și LED-urile ce luminează casca.

apel telefonic

Conexiunea prin bluetooth cu telefonul este probabil funcția ce a lăsat cele mai multe persoane cu gura căscată. Pentru a răspunde unui apel, trebuie doar să apeși pe un buton ce este plasat sub vârful căștii, aceasta având încorporate un microfon și difuzoare.

Prin aceste difuzoare poți asculta și muzică în timp ce pedalezi, tot prin intermediul conexiunii bluetooth cu telefonul. Există și opțiunea unei mini-telecomenzi ce poate fi montată pe ghidon pentru a schimba melodiile și pentru a regla volumul.

LED

Lăsând la o parte funcțiile de divertisment, Bling are și câteva caracteristici interesante ce sunt gândite pentru siguranța cicliștilor. Cele mai evidente sunt luminile roșii din spatele căștii, precum și cele peste 80 de LED-uri ce te vor face foarte vizibil noaptea.

O funcție cu adevărat inteligentă este aceea prin care casca trimite mesaje SOS uneia sau mai multor persoane apropiate atunci când cazi. Această caracteristică se folosește de senzorii de gravitație încorporați în cască care detectează imediat o căzătură și trimite automat mesaje persoanelor selectate.

senzor cadenta

Toate aceste funcții pot fi controlate prin intermediul aplicației Livall, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android. Cu aceasta vei putea monitoriza și alți parametri precum viteza, distanța parcursă și caloriile consumate atunci când ești conectat la senzorul de cadență. Livall Bling poate fi achiziționată pentru 99$.

 

 

 

 

 

 

 

via indiegogo.com, CyclingWeekly

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.