cancellara

Fabian Cancellara va reveni în curse odată cu startul Turului Spaniei de pe 22 august, după aproape 50 de zile de la căzătura din etapa a 3-a a Turului Franței ce l-a forțat pe elvețian să abandoneze competiția chiar când avea tricoul galben pe umeri. Cancellara s-a ales în urma acelui incident cu o dublă fractură a vertebrelor lombare, o accidentare foarte asemănătoare cu cea pe care o suferise și în primăvară, în timpul cursei E3 Harelbeke.

”Planul inițial era să mă întorc în Turul Eneco, săptămâna viitoare, dar este prea devreme”, a declarat rutierul de la Trek. ”Încă am dureri în timpul antrenamentelor mai solicitante, chiar dacă am revenit pe bicicletă de mai bine de o săptămână și am pedalat chiar și 4 ore. Mi-aș dori să revin mai repede, dar organismul nu este pregătit încă”.

Cancellara accident
Cancellara a fost implicat într-o căzătură monstruoasă în timpul etapei a 3-a a Turului Franței

”Va fi al 7-lea Tur al Spaniei pentru mine. Este o cursă ce îmi place foarte mult: mulți kilometri, etape grele, șosele bune și fani care iubesc acest sport. Dar mai presus de orice, vreau să îmi recapăt ritmul de cursă și să ajut liderii echipei, începând cu contratimpul pe echipe de la Marbella. Vreau să fiu cât mai bun la Campionatele Mondiale și pentru asta știu că va trebui să sufăr în prima săptămână a turului”.

Cancellara se va adăuga astfel unei liste deja impresionante de rutieri importanți ce vor participa în Turul Spaniei, listă în care îi regăsim pe Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Fabio Aru, Tejay Van Garderen, Joaquim Rodriguez, Mikel Landa, Domenico Pozzovivo sau Nacer Bouhanni.

În plus, zilele trecute, și Nairo Quintana a anunțat că va intra în lupta pentru tricoul roșu, columbianul făcând din nou echipă cu Alejandro Valverde în Vuelta, după evoluțiile ce le-au adus celor doi locurile 2 și 3 în Turul Franței. Quintana se află la a 3-a participare în ultimul mare tur al anului, după ce în 2012 a terminat pe 36, iar anul trecut a abandonat în etapa a 11-a.

Astfel, Movistar va încerca să contracareze forța celor de la Astana, care se vor prezenta la start cu cea mai puternică echipă și cu 3 posibili lideri.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.