Grosu si Tvetcov

Eduard Grosu și Serghei Tvetcov vor conduce naționala României în a 9-a ediție a Turului Ținutului Secuiesc, cursă ce va pleca la drum, mâine, cu o etapă în linie ce va porni din Miercurea Ciuc și se va întoarce în același oraș, după o buclă de 184km.

”Va fi o cursă mai greu de controlat decât Turul Sibiului pentru că nu sunt echipe atât de puternice la start și cu siguranță vor fi foarte multe atacuri ce vor fi greu de anihilat”, a declarat Serghei Tvetcov pentru ciclism.ro. ”Avem o echipă națională destul de puternică, cu rutieri cu experiență precum Edi Grosu și Lars Pria, plus Daniel Crista, un motor puternic”.

Daniel Crista
Daniel Crista, vicecampion național la contratimp

În afară de Grosu și Tvetcov, din echipa noastră vor mai face parte Ionuț Sdrăilă, Daniel Crista, Lars Pria și Roland Horvath, lotul național fiind coordonat de Viorel Grosu. Tușnad va fi cealaltă echipă românească prezentă la start, echipa harghiteană venind în cursă cu Andrei Nechita, Artem Topchanyuk, Eduard Novak, Sebestyén Szabolcs, Abel Kenyeres , Andrei Barbu, Vlad Dobre și Martin Lestido.

Etapa a 2-a, ce va pleca din Odorheiu Secuiesc, va consemna și trecerea peste singura cățărare de categoria A din această ediție a turului – Pasul Bucin (1273m). Aceasta va fi și cea mai dificilă etapă, pe lângă Bucin, pe traseu mai fiind plasate alte 4 ascensiuni de categoria B, însă finalul va fi tot în Miercurea Ciuc.

Ziua de sâmbătă va găzdui două semi-etape, un contratimp individual de 6,4km la Băile Harghita ce ar putea fi decisiv pentu stabilirea câștigătorului clasamentului general și o etapă în linie în lungime de 123km după-amiază. Câștigătorul turului va încasa puțin peste 1200€, dar și 40 de puncte UCI.

Naționala României va avea o concurență mai puternică din partea echipelor Kolss BDC și Brisaspor, în principal, dar nu trebuie subestimate nici echipele regionale din Bulgaria sau kazahii de la Vino 4ever.

1 COMMENT

  1. Rusinos ca o echipa ce reprezinta Romania sa participe la un tur al unei regiuni ce se doreste autonoma fata de tara!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.