Eduard Grosu

Rutierul celor de la Nippo-Vini Fantini concurează în aceste zile alături de echipa națională a României în Turul Ținutului Secuiesc, cursă UCI cotată la categoria 2.2, și are șanse bune de a obține prima victorie din acest sezon într-o cursă oficială, după ce a fost foarte aproape de a realiza acest lucru în 3 rânduri în Turul Sibiului.

Eduard Grosu a participat duminica trecută în Prudential RideLondon și vine în Turul Ținutului Secuiesc cu obiective precise. ”Mă simt destul de bine în acest moment. Din păcate, în weekend, la Londra, am avut ceva probleme respiratorii, dar sper să fi trecut peste ele. Voi încerca chiar din prima etapă să obțin un rezultat bun, însă etapa de sâmbătă după-amiază este cea pe care o vizez cu adevărat”, a declarat Grosu pentru ciclism.ro.

Principalul obstacol din calea rutierului nostru în etapa de astăzi este cățărarea de categoria B plasată cu aproximativ 25km înainte de final, dar și faptul că la start nu sunt echipe capabile să controleze cursa de la un capăt la altul pentru a pregăti un sprint masiv.

etapa I

 

Alături de Eduard Grosu, pentru echipa României mai concurează în această cursă Daniel Crista, Serghei Tvetcov, Ionuț Sdrăilă, Lars Pria și Roland Horvath. Rutierii noștri sunt și în goana după prețioasele puncte UCI, câștigătorul unei etape fiind recompensat cu 8 puncte UCI, iar învingătorul clasamentului general cu 40.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.