Ana Covrig

Campioană a României în acest an atât pe șosea, cât și la contratimp individual, Ana Covrig se va afla duminică la startul celei de-a 9-a ediții a cursei pe etape La Route de France. Pentru ciclista de doar 20 de ani ce evoluează pentru echipa italiană Bepink Laclassica, va fi prima experiență în cursa ce a devenit cea mai importantă competiție de ciclism feminin din Franța, după dispariția în 2009 a Tour Cycliste Féminin (echivalentul Turului Franței) și Tour de l’Aude Cycliste Féminin în 2010.

”Sunt într-o formă bună în acest moment, însă adversarele vor fi dintre cele mai bune și îmi va fi greu să obțin un rezultat notabil, dar voi încerca oricum. Voi da tot ce pot și sper să mă întorc acasă cu un rezultat bun”, a declarat Ana Covrig pentru ciclism.ro.

Cursa va debuta cu un prolog de 3km, desfășurat în această duminică (ora 16 a României) pe străzile din Enghien les Bains, localitate situată în vecinătatea nordică a Parisului. Prima etapă în linie, programată luni, are o lungime de 127km și va porni din Avon cu destinația Briare, acolo unde plutonul va parcurge un circuit de două ori, pe un traseu ce favorizează un sprint masiv la final.

traseu Route de France 2015

La Route de France va ajunge în munți odată cu etapa a 5-a, rundă ce se va termina pe celebra cățărare La Planche des Belles Filles, acolo unde s-au impus Chris Froome în Turul Franței 2012 și Vincenzo Nibali anul trecut. Înainte de ascensiunea finală, ciclistele vor avea de trecut și peste Col des Chevrères, o cățărare ce s-a aflat anul trecut pentru prima dată pe traseul Turului Franței. Cursa se va încheia odată cu finalul etapei a 6-a de la Guebwiller, o mică localitate din Alsacia.

La start se vor afla echipe importante din ciclismul feminin precum Wiggle Honda, formație ce va veni în Franța cu fosta dublă campioană mondială pe șosea Giorgia Bronzini, Poitou-Charentes, Lotto Soudal Ladies sau Liv-Plantur, echipa Claudiei Lichtenberg, învingătoarea din 2014 ce revine în Route de France pentru a-și apăra titlul.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.