cetatuia iasi

Competiția de ciclism CETĂȚUIA XCO IASI are loc în 27 Septembrie 2015 și organizatorii își doresc un eveniment anual, cu participare locală, națională și internaționala (după omologarea traseului și trecerea pe lista de competiții a UCI).

Traseul, prin dificultatea lui, prin tipul de teren pe care se desfășoară, succesiunea de curbe, pante și rampe, este unul dintre puținele din categoria lui la nivel național. De facto există doar un singur traseu în România omologat pentru acest tip de competiție, în zona Sibiu, și maxim încă 3 trasee care se apropie de caracteristicile tehnice necesare. Din această perspectivă, orașul Iași va apărea pe harta competițiilor internaționale de XCO, oportunitate unică de a avea și alt tip de competiții în afară de fotbal, tenis sau alergare.

Traseul unui tur are o lungime de 5 km și o diferență de nivel de 200 m.
Competiția va avea un parcurs de 5-6 tururi pentru ELITE și 2-3 tururi pentru amatori și pentru participantele de sex feminin.

Formatul cursei este unul de tip XCO, ceea ce crește spectaculozitatea sa, cursa putând fi urmărita de spectatori pe tot parcursul ei.

Evenimentul în sine va dura doua zile, pe parcursul unui weekend (sâmbătă-duminică).
În prima zi a evenimentului, pe lângă recunoașterea traseului, va avea loc un bike-test unde branduri consacrate de biciclete își vor promova produsele.

A doua zi a evenimentului va conține cursele de XCO, împreuna cu program de tombolă și divertisment pentru spectatori.

Mai jos un mic teaser al competiției:

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.