Rotor Uno deraior

La fel ca și în cazul groupset-ului wireless pregătit de către SRAM, și despre intenția celor de la Rotor de a produce un groupset propriu se știa de ceva vreme. În cadrul târgului de biciclete Eurobike, compania spaniolă a expus câteva componente aflate în curs de dezvoltare ale grupului Uno ce au putut fi testate de vizitatori.

Rotor Uno

Groupset-ul celor de la Rotor este în integralitate hidraulic și este dezvoltat în colaborare cu Magura, fiind compatibil atât cu sistemele hidraulice de frânare cu saboți, cât și cu cele pe disc, în funcție de propriile preferințe sau de compatibilitatea cu cadrul bicicletei. Cablurile frânelor au un diametru de 5mm și au nevoie de o rutare internă completă de la manetă și până la etriere, ceea ce ar putea reprezenta o problemă la cadrele mai vechi.

Rotor Uno frane

Deraioarele au cabluri cu un diametru de 3mm și vor putea fi montate pe cadre ce au avut anterior grupuri precum Campagnolo EPS sau Shimano Di2. În plus, pentru că sistemele hidraulice nu au problemele cu frecarea precum au sistemele clasice, grupul va avea o mai mare flexibilitate în ceea ce privește trecerea cablurilor prin cadru.

Rotor Uno comutator

Deraiorul spate este dotat cu un comutator ce îți permite să îl blochezi în orice poziție îți dorești pentru improbabilul caz în care una dintre linii ar ceda.

deraior fata

Schimbătoarele funcționează după un mecanism ce seamănă cu SRAM DoubleTap, o acționare scurtă pentru a coborî și una mai amplă pentru a urca, însă un neajuns ar putea fi reprezentat de faptul că nu poate fi coborât decât un singur pinion la o singură acționare a butonului. În schimb, când vine vorba de urcat mai multe pinioane simultan, mecanismul este capabil să urce până la 4 poziții printr-o singură apăsare, această opțiune putând fi setată de către utilizator în funcție de preferințe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

via roadcyclinguk

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.