masaj

În trecut, soigneurii echipelor de ciclism erau recunoscuți pentru versatilitatea și capacitatea lor de a îndeplini diferite sarcini în cadrul unei formații, de la condusul autocarului, la împărțirea de săculeți în zonele de alimentare în timpul curselor și până la efectuarea nelipsitului masaj de după competiție.

Pe măsură ce știința a avansat, iar cicliștii au devenit mai conștienți de importanța recuperării și mai preocupați de câștigurile marginale, prioritățile au început să se schimbe în spatele scenei: soigneurii ce sunt angajați de marile echipe au acum în spate o experiență vastă în terapie fizică și masaj. În ciclismul de astăzi, masajul ce este efectuat cicliștilor trebuie să aibă la bază o cunoaștere solidă a modului în care rutierii își folosesc musculatura.

”Aceasta este partea cea mai grea de învățat”, spune Sara Clawson, cea care conduce un curs de masaj sportiv în North Carolina și care a lucrat în ultimii ani ca soigneur pentru echipele naționale de juniori din Statele Unite.

În timp ce studiile care încearcă să demonstreze efectele pozitive pe care le are masajul asupra sănătății sunt în continuă desfășurare, mai multe cercetări au arătat deja că masajul reduce inflamația și ajută la refacerea mitocondriilor, care, în cele din urmă, duce la o recuperare mai rapidă.

”Ciclismul este un sport al câștigurilor marginale”, adaugă Clawson. De asemenea, este un sport în care accidentările ușoare și dezechilibrele musculaturii pot provoca probleme serioase în timp. Din experiența muncii alături de cicliști, Clawson a sesizat că aceștia sunt mai predispuși în a avea probleme la nivelul genunchilor în special, dar și în regiunea lombară, în comparație cu alte categorii de sportivi. Cunoscând aceste aspecte, soigneurul se poate concentra în timpul masajului pe mușchii care au rol în stabilizarea genunchiului, precum și cei pe cei ai centurii abdominale.

Chiar dacă nu ești un rutier profesionist, asta nu înseamnă că nu ai nevoie de un masaj după antrenament, mai ales că viața cotidiană poate contribui și ea la apariția anumitor dureri musculare sau articulare ce ar putea fi prevenite printr-un masaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

via bicycling.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.