Speedplay Zero AeroSpre deosebire de modelele cu care ne-au obișnuit cei de la Speedplay până acum, noua variantă aero nu mai prezintă două fețe identice și asta pentru că goana după câștigurile marginale și, implicit, după componente cât mai aerodinamice, a forțat compania americană să se adapteze acestui trend și să producă un set de pedale cu o singură față pe care o poți fixa de plăcuță.

pedala

Este clar că cei de la Speedplay au încercat să reducă cât mai mult frecarea cu aerul a ansamblului plăcuță-pedală, iar Bradley Wiggins a fost unul dintre primii cicliști ce a folosit noul model de pedale într-o competiție oficială și a făcut-o cu succes, britanicul  stabilind un nou record al orei și cu ajutorul pedalelor Zero Aero.

pedala 2

Americanii nu oferă date concrete din testele efectuate în tunelul de vânt pentru a ne putea da seama cu cât sunt mai rapide noile pedale în raport cu modelele precedente, însă aceștia susțin că ”Zero Aero este cel mai aerodinamic sistem de pedale”.

Spre deosebire de modelele de la Shimano sau Look, Zero Aero nu vor rămâne într-un unghi favorabil după ce scoți piciorul din pedală pentru a-ți ușura viața când vrei să pornești din nou la drum, însă acesta nu este un aspect atât de important pentru cei care participă în curse, acolo unde foarte rar ești nevoit să scoți piciorul din pedală.

SpeedplayAero2

Noile plăcuțe Aero Walkable sunt compatibile și cu modelul precedent de pedale Zero, acestea având un capac ce poate fi atașat la plăcuță atunci când mergi pe jos pentru a împiedica apa sau noroiul să pătrundă în arcurile metalice din interiorul ei.

placute interior Zero Aero

Pedalele Zero Aero vor fi disponibile atât în varianta din oțel inoxidabil, cu o greutate de 105g și un preț de 410€, cât și în varianta din titan, ce cântăresc doar 79g și vor putea fi achiziționate pentru 445€. Plăcuțele Zero Aero Walkable au o greutate de 130g și costă aproximativ 80€.

via road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.