specialized-fuci

fUCI este rodul imaginației libere a lui Robert Egger, director de creație la Specialized, care a ignorat în totalitate regulile foarte restrictive impuse de UCI în ceea ce privește construcția bicicletelor de șosea, iar americanii spun că ceea ce se vede în imagini este doar un ”aperitiv” pentru ce ar putea urma.

”Regulile UCI se adresează unei mici părți de populație”, spune Egger, ”însă există un mare bazin de persoane ce nu dau doi bani pe regulile UCI. Aceștia nu urmăresc cursele de ciclism și nici nu cunosc toate limitările impuse bicicletelor folosite de profesioniști. Sentimentul meu a fost că trebuie proiectată o bicicletă pentru cineva care își dorește doar să fie rapid când merge cu ea”.

fUCI roata spate

Bicicleta este de fapt una electrică, motorul fiind ascuns în zona butucului pedalier. Acesta contribuie la punerea în mișcare a uriașei roți spate, care are un diametru de 33.3in, fiind astfel mult mai mare decât cea de pe față și îndeplinind rolul unei roți volante.

fUCI angrenaj

”Am început prin a-mi impune să nu țin cont de dimensiunile standard ale roților, de formele și mărimile tuburilor, de detaliile ce țin de aerodinamică, practic nu am ținut cont de nici o regulă”, adaugă Egger.

fUCI fata

fUCI are și un spațiu destinat integrării telefonului inteligent, însă aceasta nu este chiar o inovație căci unele companii pregătesc deja lansarea unor biciclete cu un sistem asemănător, cel mai notabil exemplu fiind conceptul ”Projekt MRSC Connected” de la Canyon. Astfel, cu ajutorul telefonului ai putea monitoriza presiunea din camere, vei fi atenționat despre mașinile care se apropie sau vei putea aprinde luminile bicicletei.

fUCI sa

Din față, bicicleta concept seamănă cu o motocicletă datorită parbrizului atașat de ghidon și de ceea ce ar trebui să fie head tube-ul, fiind evident faptul că Robert Egger s-a inspirat din industria producătoare de motociclete în proiectarea acestei biciclete.

via road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.