comunicat online 4

Comuna Grădiștea, județul Călărași implementează proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”
În data de 26 septembrie 2015, la Grădiștea va avea loc evenimentul intitulat Sărbătoarea Toamnei . Această sărbătoare va expune către toți roadele muncii gospodăriilor din Gradiștea -oameni harnici cu gospodării bogate. Vor avea loc spectacole de folclor, tombole organizate de sponsori cu premii în natură și concursuri pentru elevi.
Poporul numește luna lui septembrie răpciune, înțelegând prin aceasta începutul perioadei de timp rece, dar și viniceriu, căci, la urma urmei, septembrie rămâne luna strugurilor. Septembrie este tradițional considerat a fi luna recoltării produselor, a culegerii viilor și a livezilor. Acum se retrag albinele în stupine și se face un prim bilanț al muncii agricultorului de peste an.
La târg se vor valorifica de către producătorii locali roadele grădinilor de legume, apicultorii vor veni cu produsele din acel an, strugurii culeși vor fi oferiți către populație.
În acest fel zona va deveni cunoscută celor din imediata ei vecinătate ca un rezervor de produse agricole de calitate superioară cu prețuri accesibile de producător.
Deplasarea cu bicicleta prin comună se va face în condiții de siguranță pe pista pentru cicliști construită în cadrul proiectului. Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.
Activitățile propuse a fi realizate prin proiect vor conduce la dezvoltarea durabilă a comunei Grădiștea și la ridicarea calității vieții locuitorilor ei.

Pentru mai multe informații,
Oana-Denisa Glăvan
Primaria comunei Grădiștea, judet Călărași
Tel: 0242/336.017 , E-mail: achizitiigradistea@yahoo.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.