comunicat online 5

Comuna Grădiștea, județul Călărași implementează proiectul „Piste pentru cicliști – cale de valorificare a tradițiilor și potențialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”
Tradițional în luna octombrie în România se organizează o zi a recoltei.
În data de 17 octombrie 2015, la Grădiștea va avea loc evenimentul intitulat “Ziua Recoltei pentru gospodarii din Grădiștea”. Această sărbătoare va încheia anul agricol și în același timp și sezonul turistic cu facilitățile oferite prin realizarea pistei de cilclism. Vor avea loc manifestări artistice, concursuri de gătit pentru gospodarii din comună, expozitii culinare de pește pregătit „ca la Grădiștea”, iar pe site vor fi postate rețetele cele mai reușite și va fi organizată “Caravana bicicliștilor din Călărași” unde se vor vizita obiectivele turistice puse în valoare de proiect.
Elevii vor participa la concursuri de desen și fotografie.
La manifestare vor fi invitați să participe și să se implice toți factorii economici existeniți în comună.
Deplasarea cu bicicleta prin comună se va face în condiții de siguranță pe pista pentru cicliști construită în cadrul proiectului. Pista pentru cicliști se desfășoară de-a lungul Drumului Național 31 Călărași- Oltenița, pe partea stângă , cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălățui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiștea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lățime de 1,0 m și 29 platforme de încrucișare cu lungimea de 8 m și lățimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.
Activitățile propuse a fi realizate prin proiect vor conduce la dezvoltarea durabilă a comunei Grădiștea și la ridicarea calității vieții locuitorilor ei.

Pentru mai multe informații,
Oana-Denisa Glăvan
Primaria comunei Grădiștea, judet Călărași
Tel: 0242/336.017 , E-mail: achizitiigradistea@yahoo.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.