Eduard Grosu

Cei de la Nippo-Vini Fantini au anunțat prelungirea contractului cu Eduard Grosu pentru încă două sezoane imediat după Coppa Bernocchi, cursă de o zi din Italia în care ciclistul nostru a terminat pe 9 și în care Vincenzo Nibali a arătat că se află într-o formă foarte bună, câștigând o clasică destinată mai mult sprinterilor.

Grosu a fost al treilea în sprintul plutonului ce s-a dat în spatele evadaților, fiind depășit doar de Giacomo Nizzolo (Trek) și Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida), dar a terminat în fața unor rutieri precum Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka), proaspăt câștigător de etapă în Turul Spaniei, Sonny Colbrelli (Bardiani) sau  Simone Ponzi (Southeast). Serghei Tvetcov s-a aflat și el la start pentru Androni-Sidermec și a animat cursa încă de la început, rutierul nostru plecând într-o evadare ce avea să fie prinsă până la urmă, Tvetcov trecând linia de sosire pe locul 48.

În ceea ce privește prelungirea contractului cu Nippo-Vini Fantini, Eduard Grosu a declarat: ”Mă aflu într-un mediu ideal pentru dezvoltarea mea ca ciclist. Simt că mi se acordă multă încredere aici, iar această echipă este un loc ideal pentru creșterea unui tânăr rutier, este o adevărată familie, cu un director sportiv precum Stefano Giuliani care știe să cum să scoată tot ce e mai bun din mine. Sunt sigur că în următoarele două sezoane voi avea multe ocazii să răsplătesc prin rezultate bune încrederea ce mi-a fost acordată.”

Ciclistul de 23 de ani a avut un an 2015 cu suișuri și coborâșuri în care a bifat prima participare într-un mare tur și a devenit primul român ce a purtat tricoul galben în Turul Sibiului, însă a fost chinuit de-a lungul sezonului de mai multe probleme de sănătate ce l-au impiedicat să participe sau să fie competitiv în câteva competiții. La începutul lunii, Grosu a revenit în forță în Brussels Cycling Classic cu un loc 8, urmat de o clasare pe 6 în GP de Fourmies.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.