Serghei Tvetcov

 

România nu a reușit să strângă suficiente puncte UCI în acest sezon pentru a putea fi reprezentată de mai mulți sportivi la Campionatele Mondiale de șosea de la Richmond, astfel că țara noastră se va baza doar pe Serghei Țvetcov în S.U.A., acesta fiind cel mai bine clasat român în ierarhia UCI Europe Tour (locul 104 cu 116,5 puncte).

Rutierul celor de la Androni-Sidermec a avut un sezon 2015 bun, încheind cu bine Turul Italiei, primul mare tur din cariera sa, și obținând tricoul de campion național atât în proba de fond, cât și la contratimp individual. În plus, Țvetcov a obținut un loc 4 în contratimpul din Turul San Luis, încheind în fața unor rutieri precum Ilnur Zakarin, Nairo Quintana, Janez Brajkovic sau Mauro Finetto, cel care avea să îl învingă în Turul Sibiului.

Ciclistul de 26 de ani a avut evoluții foarte bune și în cele două curse pe etape de pe pământ românesc, încheind pe 3 atât în Turul Sibiului, cât și în Turul Ținutului Secuiesc, acolo unde a câștigat contratimpul individual în cățărare de la Harghita Băi. În pregătirea pentru Campionatele Mondiale de la Richmond, Țvetcov a participat într-o serie de curse de o zi în Italia și s-a făcut remarcat în Coppa Bernocchi, plecând în evadare încă de la startul cursei într-o acțiune ce avea să fie anihilată înainte de final.

Contratimpul elitei masculine se va desfășura miercuri, pe un traseu în lungime de 53km ce se încheie în centrul capitalei statului Virginia. Proba va începe la ora locală 13, adică ora 20 a României, și va putea fi urmărită pe canalul de pe youtube al UCI.CTI profil

Noul campion mondial în proba de fond se va decide duminică, după ce cicliștii vor parcurge cei 261,4km pe un circuit de 16,2km în Richmond. Cursa va avea startul la ora 16 a României.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.