Sbaragli

Kristian Sbaragli evoluează pentru echipa sud-africană MTN-Qhubeka din 2013, iar anul acesta a obținut cel mai mare succes din carieră prin victoria de la Castellón, în etapa a 10-a din Turul Spaniei. Evoluțiile din Vuelta, dar și clasările bune din curse precum Kuurne-Bruxelles-Kuurne, Paris-Camembert, Turul Fiordurilor sau Turul Danemarcei i-au adus rutierului de 25 de ani prezența pe lista lungă a naționalei Italiei pentru Campionatele Mondiale de la Richmond.

ciclism.ro: Kristian, cât de mulțumit ești cu ce ai reușit în 2015, a fost acesta cel mai bun an din cariera ta de ciclist, ținând cont că ai obținut primul tău succes într-un mare tur ?

Kristian Sbaragli: 2015 a fost un an foarte bun pentru mine. Am obținut o victorie de etapă în Turul Spaniei și am avut și alte clasări în top 5 în curse importante. Sper ca sezonul viitor să fiu și mai puternic.

Ai fost selectat pe lista lungă a Italiei pentru Campionatele Mondiale de la Richmond, a fost o dezamăgire că nu ai fost păstrat și în lotul final sau te așteptai la acest lucru?

Am fost foarte fericit pentru selecția pe lista lungă a naționalei și a fost o adevarată onoare să fiu sunat de managerul echipei pentru a-mi comunica că aș putea reprezenta Italia la Campionatele Mondiale. Când a fost anunțată lista finală, am fost puțin dezamăgit pentru că am fost atât de apoape să realizez un lucru ce nu este atât de ușor într-o țară precum Italia.

Ce obiective ai pentru 2016, vei rămâne alături de noul proiect Dimension Data – Qhubeka?

Da, voi rămâne alături de echipă și sper să obțin multe rezultate bune.

Cum a ajuns un italian la o echipă sud-africană fără a trece pe la nici o formație italiană înainte?

În 2012 am rulat pentru o echipă italiană de tineret. Așteptam răspunsul unei echipe de World Tour, însă am primit o ofertă de la MTN-Qhubeka și am profitat de această șansă, mai ales că părea un proiect captivant. După 3 ani alături de această echipă, pot spune că am făcut alegerea corectă.

Ce fel de sprinter consideri că ești?

Nu sunt un sprinter pur. Mă descurc bine în curse dificile, atunci când la final se ajunge într-un grup de 40-50 de cicliști.

Ai avut vreun model din ciclism atunci când te-ai apucat de acest sport?

Idolul meu a fost Marco Pantani, chiar dacă nu era un sprinter. Dintre cicliștii rapizi, mi-a plăcut Mario Cipollini. A fost cel mai bun sprinter al acelei perioade și, poate, din toate timpurile.

Care este cursa pe care visezi să o câștigi?

Îmi doresc foarte mult să câștig Milano-San Remo.

De la Paolo Bettini încoace, Italia nu și-a găsit un lider pentru Campionatele Mondiale, însă anul acesta se pare că s-a coagulat un grup ce ar putea reuși un rezultat bun. Pe cine vezi capabil din naționala Italiei să pună mâna pe tricoul curcubeu anul acesta?

Nu cred că avem încă un căpitan precum Bettini la națională. Însă avem câțiva rutieri puternici ce ar putea câștiga dintr-o evadare sau un grup mai restrâns, iar în cazul unui sprint masiv, Elia Viviani este cea mai bună opțiune pentru noi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.