Cetatuia XCO podiumUnul dintre puținele concursuri de tip XCO din România s-a desfășurat în această duminică la Iași. Aflat la prima ediție, Cetățuia XCO a reușit să impresioneze participanții prin calitatea traseului, care s-a prezentat excelent în ciuda ploii din ziua precedentă cursei, dar și prin atmosfera de pe circuitul de aproximativ 5km amenajat în pădurea Cetățuia.

Principali favoriți înaintea cursei, cei de la Geiger au respectat calculele hârtiei și au acaparat întregul podium la categoria Elite, acolo unde Lucian Logigan a încheiat cele 5 ture cu un timp de 1h31min, fiind urmat la 25s de Tudor Oprea și la peste 3min de Attila Madaras. Locul 4 a fost ocupat de riderul celor de la BikeXpert, Ede Molnar, în timp ce Bogdan Duca, reprezentatul echipei organizatoare BikeMania, a trecut linia de sosire al 5-lea.

Ideal
Ordinea de la încălzire s-a respectat și la final

La fete, Cojocaru Monica (Giant) a câștigat concursul, urmată de coechipiera sa Beata Piringer și Rîmniceanu Roxana de la HPM. Ieșeanul Roman Ionuț (Davelo) s-a impus la categoria 15-18 ani în fața lui Attila Malnasi (Giant) și a lui Gheorghe Brumă (Elephant Bike).

fete15-18La categoria 19-29 ani, Timotei Păcurar (Merida) a fost cel mai rapid, iar la 30-39 ani, Istvan Cesergedi a plecat acasă cu primul loc.

19-29

30-39Toți cicliștii au fost plăcut surprinși de organizarea impecabilă a concursului, precum și de traseul în sine, Cetățuia XCO fiind indubitabil un pas important înainte pentru ciclismul din Iași și chiar din întreaga Moldovă. Suprapunerea în calendar cu un concurs de șosea a împiedicat o participare a întregii elite din România, însă odată ce concursul va fi introdus în circuitul UCI în 2016, o dorință exprimată de organizatori încă dinaintea desfășurării primei ediții, Cetățuia XCO va deveni una dintre cele mai importante competiții din țara noastră și va atrage la start nu doar cicliști locali, ci și rutieri de afară.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.