podium baieti

Sâmbătă, la Pucioasa, s-au desfășurat Campionatele Naționale de XCM atât pentru sportivii profesioniști, cât și pentru amatori, pe un traseu în lungime de 72km, cu o diferență de nivel de 2300m.

După ce în luna iunie a devenit vicecampion național la contratimp individual, Daniel Crista a confirmat că este unul dintre cei mai buni cicliști români ai momentului și în mountain biking, odată cu succesul detașat din proba de maraton de la Pucioasa. Rutierul celor de la BikeXpert a fost urmat, la peste 6 minute, de coechipierul său Alexandru Stancu, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Kelemen Arpad de la NoMad Merida.

”Am început cu o urcare foarte grea pe șosea, unde am dat un mini-atac, dar parcă nu aveam curajul să risc încă de la început, voiam să mai stau puțin cu ei. Pe la kilometrul 10 am dat atacul decisiv pe urcările din poieni și mi-am setat un ritm constant”, spune noul campion al României. ”Toți de pe traseu îmi spuneau: hai gata, ești campion!”. Mie nu îmi venea să cred, eram super fericit, mă bucuram că îl vedeam pe Iorgos aproape la fiecare punct de control. În ultimii 15km, mi-a zis că am 5 minute avans și m-am oprit, l-am pupat și am plecat mai departe. Pur și simplu îmi venea să plâng”.

Daniel Crista

În ceea ce privește planurile pentru sezonul viitor, Daniel Crista spune că va încerca și în 2016 să fie competitiv atât pe șosea, cât și în concursurile de mountain biking, însă are nevoie și de ajutorul sponsorilor pentru a-și putea atinge obiectivele: ”În ianuarie plec în Spania la un concurs și dacă vrea cineva să mă ajute financiar e binevenit. Voi face și un cantonament de 3 săptămâni. Mi-am luat biletul de avion, dar mai am nevoie de cazare”.

La fete, Irina Dumitru nu a avut nici o problemă în a-și trece în cont titlul național, aducând astfel încă o victorie pentru cei de la BikeXpert. De altfel, doar 6 fete s-au prezentat la startul competiției și doar două dintre acestea s-au înscris la elite.

”Traseul concursului BikeXpert Alpine Challenge, la care am participat pentru prima dată anul acesta, din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai dificile trasee de XCM de la noi din țară. Am avut de parcurs 73 de km cu o diferență de nivel de aproximativ 2300 de m, iar acest lucru a ridicat gradul de dificultate oricărui concurent. Pentru mine, a fost o luptă pe două fronturi. În primul rând, am luptat pentru câștigarea concursului, iar apoi pentru câștigarea titlului de campioană națională. Acest titlu, pentru mine, reprezintă un pas înainte în acest sport, mi-am dorit mult să-l câștig, am muncit mult, iar rezultatul a fost pe masură”, a declarat Irina Dumitru pentru ciclism.ro.

Irina Dumitru

La amatori, Timotei Păcurar s-a impus la categoria 19-29 de ani, Istvan Csergedi a câștigat la categoria 30-39, iar Levente Gyorgy la 40-49.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.