Turul Sibiului

 

După 5 ediții în care parcursul competiției a fost aproape identic, Turul Sibiului propune în 2016 câteva modificări interesante ale traseului, cea mai importantă fiind introducerea unui contratimp individual în cățărare pe Transfăgărășan.

Cursa va debuta și în 2016 cu un prolog în centrul istoric al Sibiului, pe străzile întortochiate și cu piatră cubică pe care Rafael Andriato a fost cel mai rapid în acest an. Prima etapă în linie a suferit și ea modificări, astfel că rutierii vor parcurge 188km pe un traseu ce va trece prin Agnita și se va întoarce în Sibiu pe Valea Oltului. În ciuda faptului că este considerată o etapă pentru sprinteri, cățărarea de la Gura Râului, plasată cu 20km înainte de final, ar putea reprezenta o dificultatea prea mare pentru o parte dintre cicliștii rapizi și i-ar putea împiedica să mai ajungă în grupul fruntaș pentru sprintul de pe Bulevardul Victoriei.

Runda a 2-a este cea mai lungă a cursei și ar putea fi considerată etapa regină a turului, lungimea de 231km și cele patru cățărări de pe traseu fiind elemente ce vor zgudui cu siguranță clasamentul general. Ascensiunea de la Poiana Sibiului și cele două treceri peste cățărarea de la Jina vor condimenta cursa, înaintea clasicului final de la Păltiniș.

Marea noutate apare în etapa a 3-a, planificată sâmbătă, pe Transfăgărășan. Aici, cicliștii vor concura în premieră într-un contratimp individual în cățărare ce se anunță a fi un spectacol foarte frumos pentru public. Proba adevărului în ciclism îi va testa pe rutieri pe un traseu în lungime de 7,5km ce șerpuiește până la Bâlea Lac.

Ultima etapă va reprezenta din nou o șansă pentru sprinteri, fiind o copie a ultimei runde din 2015. Așadar, plutonul va parcurge un circuit de 19km și va trece de 5 ori peste urcarea de la Poplaca, înainte de a face un ocol în jurul Sibiului pentru a reveni la finalul din Piața Mare prin nordul orașului.

A 6-a ediție a Turului Sibiului se va desfășura între 6 și 10 iulie, iar până acum 6 echipe au confirmat prezența – Southeast, Kemo Dukla, Parkhotel Valkenburg, Ringeriks-Kraft, Stuttgart și Unieuro Wilier.

Traseul Turului Sibiului 2016:
Prolog: Centrul istoric al Sibiului; 2.3 km
Etapa 1: Sibiu-Agnita-Cisnădie-Sibiu; 188 km
Etapa a 2-a: Sibiu-Poiana SB-Sebeș-Jina-Miercurea SB-Dobra-Săliște-Păltiniș; 231 km
Etapa a 3-a: Bâlea Lac CTI; 7.5 km
Etapa a 4-a: Sibiu-Poplaca (5x)-Slimnic-Sibiu; 143 km

 

 

2 COMMENTS

  1. Sunteti siguri ca perioada in care se va desfasura turul este 06 – 10.07?
    Nu de alta, dar pe site-ul turului si in calendarul UCI pentru 2016 el figureaza in perioada 29.06 – 03.07?
    Multumesc.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.