Kittel

Deși ieri au apărut în presa internațională speculații conform cărora Turul Italiei ar putea lua startul tocmai din Japonia în 2017, Mauro Vegni, directorul cursei, a infirmat astăzi această informație: ”Acest lucru nu se poate face de pe un an pe altul. Este nevoie de timp, de acordul UCI, precum și de cel al echipelor implicate. În plus, în 2017 se va desfășura ediția centenară a Turului Italiei și am dori să celebrăm acest eveniment pe pământ italian”, a declarat Vegni pentru Cycling Weekly.

Conform unui articol apărut pe site-ul belgian Sport/Voetbalmagazine, organizatorii Turului Italiei ar fi ajuns la un acord cu autoritățile locale ale orașului japonez Shizuoka pentru ca ediția 2017 a Giro să ia startul din această localitate, urmând ca 4 etape să se desfășoare la aproape 10.000km depărtare de Italia, una dintre acestea având un final spectaculos pe Muntele Fuji.

Aceeași sursă oferea și detaliile financiare din presupusul contract încheiat între RCS și Asatsu-DK, una dintre cele mai importante companii de publicitate din Japonia. Astfel, organizatorii ar urma să încaseze 15 milioane de euro, în timp ce fiecare echipă dintre cele 22 participante va primi un bonus de 500.000€.

”Legături cu Japonia? Sigur că există, dar momentan sunt la un nivel de bază. Poate că au venit în Italia pentru EXPO 2015 și poate că le place Giro, am schimbat câteva vorbe cu ei. Primesc propuneri din întreaga lume pentru startul turului. Din America, Orientul Mijlociu, însă totul depinde de timp și planificare. 2017 este prea aproape pentru a realiza așa ceva”, a adăugat Vegni.

Dacă această idee îndrăzneață s-ar concretiza în anii următori, Giro ar deveni primul mare tur ce ar lua startul de pe un alt continent, însă rutierii și personalul echipelor ar trebui să aibă câteva zile suplimentare de pauză înainte de a relua cursa în Italia pentru a se reacomoda cu fusul orar din peninsulă, ce este în urma Japoniei cu 8 ore, dar și pentru a se recupera după cele 22 de ore de zbor.

În ultimii ani, a devenit o obișnuință pentru organizatorii de mari tururi să acorde șansa de a găzdui startul unei competiții de asemenea amploare și altor țări, câștigurile acumulate în cele 2-3 etape desfășurate pe teren străin aducând sume importante de bani în bugetul curselor. În 2012, capitala Statelor Unite, Washington DC, și-a dorit să fie punctul de plecare în Giro, însă oferta nu s-a materializat.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.