Alpi

Thierry Saint-Léger este temerarul francez ce a traversat fără oprire Alpii, o călătorie realizată pe o bicicletă cu pinion fix. Așadar, ștacheta în materie de recorduri realizate pe bicicletă a fost ridicată din nou, iar de data aceasta există și dovada video.

În luna iunie, ciclistul francez în vârstă de 57 de ani a dus la bun sfârșit încercarea de a traversa pentru prima oară Alpii francezi cu un fixie, fără a se opri pe parcursul călătoriei. Saint-Léger a fost susținut de către cei de la Mavic, de Chilkoot și Kariba Productions în această tentativă.

Primul lucru pe care îl vei remarca în filmare este cadența cu care pedalează francezul pe coborâri și pe porțiunile de plat, iar apoi peisajele uimitoare și zâmbetul larg de pe fața lui Thierry, care indică fără echivoc faptul că francezul trăiește unele dintre cele mai frumoase clipe din viața sa.

Saint-Léger nu este primul rutier ce străbate Alpii pe o bicicletă cu pinion fix, însă este primul ciclist care reușește să treacă acest test de rezistență de unul singur, fără alți rutieri care să îl ajute pe traseu, și fără nici o pauză de-a lungul celor 595km parcurși.

53 de ore i-au fost necesare lui Saint-Léger pentru a pedala pe această distanță ce ne aduce aminte de etapele din primele ediții ale Turului Franței. Acesta a folosit două combinații foaie-pinion, în funcție de dificultatea traseului. Astfel, pe coborâri, ciclistul francez a pedalat cu 42/17d, iar pe cățărări a optat pentru o foaie cu 33 de dinți și un pinion de 24. În total, Saint-Léger a trecut peste 12 pasuri montane, ce însumează o diferență de nivel de 12.481m.

1 COMMENT

  1. Fantastic om! Un munte de vointa si determinare!
    De remarcat faptul ca a avut opriri, echipa de asistenta si ca a schimbat bicicletele. Asadar, am rugamintea sa transmitem printr-un articol exact ce a realizat omul. Nici mai mult, nici mai putin. In primul rand din respect fata de el, cat si fata de cititori.
    Va multumesc.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.